Deprem sonrası Türkiye ekonomisi: Dünyaca ünlü yatırımcı açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deprem sonrası Türkiye ekonomisi: Dünyaca ünlü yatırımcı açıkladı

Deprem sonrası Türkiye ekonomisi hakkında önemli bir değerlendirme ve çağrı geldi. Yatırım gurusu olarak bilinen isim, Türkiye'ye yatırım çağrısında bulundu.

Ekonomi 11 Şubat 2023 08:54 0
Deprem sonrası Türkiye ekonomisi: Dünyaca ünlü yatırımcı açıkladı

Dünyaca ünlü ekonomistten deprem sonrası Türkiye Ekonomisi açıklaması.

Yatırım gurusu olarak bilinen Mobius Capital Partners’ın kurucusu, 86 yaşındaki Amerikalı yatırımcı Mark Mobius Türkiye ekonomisi ile ilgili bir açıklama yaptı. Önceki gün Amerikan CNBC Televizyonunda Kahramanmaraş depremi ile ilgili gerçekleştirilen TC prograına katılan Mobius, burada Türkiye'nin ekonomik ve siyasi yönlerini konuştu. 14 Mayıs seçimlerinin işaret edildiği konuşmada, “Türkiye’deki yıkıcı depremler ülkenin geleceği açısından çok önemli bir dönemde yaşandı” değerlendirmesi yapıldı.

Mobius, ekonomi konuşulduğu sırada programa alındı ve sözlerine, "İlk olarak kalbimiz depremden zarar gören insanlarla birlikte”  dedi ve depremi korkunç bir felaket olarak tanımladı. Depremden sonra yapılması gereken ilk işin ders çıkarmak olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Mobius, “Madalyonun diğer yüzüne bakarsanız, depreme hazırlık çok önemli. Hükümet ve o bölgede yaşayan insanlar artık depreme dayanıklı binalar yapmaya başlarlar. Böylece bu kadar insan kaybı yaşanmaz" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPILIR MI?

"Türkiye'de yatırımlarımızın olması bizi hiç korkutmuyor" diyerek açıklamasını sürdüren Mobius, “İkinci önemli nokta da Türkiye yatırım için hâlâ uygun yer. Biz buna inanıyoruz” dedi ve Türkiye'ye yatırım yapılması çağrısında bulundu. Türkiye'de yatırımları olduğunu söyleyerek sözlerini devam ettiren Mobius, “Türkler çok esnek; tüm bu felaketler ve sorunlara o kadar iyi uyum sağlayabiliyorlar ki… Defalarca gördük. İşadamları da çok zeki. Yüksek enflasyon ve zayıf para birimine bile uyum sağlayabiliyorlar. O yüzden de Türkiye'de yatırımlarımızın olması bizi hiç korkutmuyor" dedi.

ERDOĞAN ÖNLEM ALIR MI?

Deprem sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önlemler konusunda ne yapacağı şeklindeki soruya Mobius, "Kesinlikle. Bence Başkan, özellikle yaklaşan seçimi de düşünürsek, hızlı harekete geçecek ve deprem bölgelerindeki bu insanlara yardım etme ve sorunları çözme yeteneğine sahip olduğunu gösterecek. Türkiye'deki asıl siyasi mesele, muhalefetin bir türlü aklını başına toplayamaması. İşte sorun bu. Tüm muhalefet birleşip bir cephe gösterebilseydi, durum değişirdi. Ama şu anda durum pek öyle görünmüyor" şeklinde cevap verdi.

HER RÖPORTAJINDA TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPACAĞIZ DEDİ

2010 sonrasında Türkiye'ye yatırım yapmaya başladıklarını söyleyen Mobius, 2019 yılından sonra  yatırımlarla ilgili verdiği her röportajında, “Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz” demişti. Mobius açıklamasında, "Türkler ne olursa olsun hayatta kalır" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç