Deprem paylaşımları nedeniyle 140 kişiye gözaltı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deprem paylaşımları nedeniyle 140 kişiye gözaltı

EGM'den bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü, deprem ile ilgili paylaşımları nedeniyle 140 kişiye soruşturma açtığını duyurdu.

Haberler 25 Şubat 2023 13:10 0
Deprem paylaşımları nedeniyle 140 kişiye gözaltı

EGM'den son dakika açıklaması: Deprem ile ilgili paylaşım yapan 140 kişiye soruşturma açıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada EGM, deprem ile ilgili provokatif paylaşımlar yapan 140 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği ve 27 kişinin ise soruşturma kapsamında tutuklandığına yer verildi.

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Meydana gelen depremlere ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 985 hesap yöneticisinin tespiti yapılarak ilgili birimlere gönderilmiş, 570 hesap yöneticisi hakkında adli işlem başlatılmış, Cumhuriyet Başsavcılıklarından alınan talimat doğrultusunda 140 şahıs gözaltına alınmış, 27’si tutuklanmıştır.

Öte yandan, depremzedelere yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın iyi niyetlerini suistimal etmek amacıyla oluşturulmuş; 81 adet Oltalama (Phishing) dolandırıcılığına yönelik hazırlanan internet sitesinin kapatılması sağlanmış, resmi kurumların adını kullanarak/taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 15 adet sosyal medya platformu hesabı ile ilgili gerekli işlemler yapılmış, ayrıca 'deprem yardımı' teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 6 adet kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek cüzdanların dondurulması sağlanmıştır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç