Deprem olan illerde hava durumu nasıl olacak: Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deprem olan illerde hava durumu nasıl olacak: Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman...

Son dakika haberi: Deprem bölgesi için hava durumu tahmin raporu yayınlandı. İşte yayınlanan hava durumui

Yaşam 6 Şubat 2023 20:01 0
Deprem olan illerde hava durumu nasıl olacak: Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman...

Son dakika haberi: Deprem olan illerde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde deprem bölgelerinde yarında nsonra yağışların duracağı , ancak sıcaklıklaırn hala sıfırın altında seyredeceğine , soğuk havaların bölgede etkisini bir süre daha sürdüreceğine yer verildi.

Konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulunan Meteoroloji Mühendisi Dr. Güven Özdemir, “Depremin meydana geldiği Kahramanmaraş ve çevre illerde dondurucu soğuk hava ve kar yağışı aralıklı olsa da devam edecek” ifadelerini kullandı ve verilen uyarılarla ilgili detayları şu şekilde paylaştı:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı ve turuncu uyarıları var. Sarı uyarıda tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı anlamına gelir. Turuncu kod ise hava durumunun tehlikeli olduğu anlamını taşır. Turuncu kod verildiğinde çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmeli… Kahramanmaraş’ta turuncu kodlu uyarı yapıldı.”

YAĞIŞ YOK AMA GİTTİKÇE SOĞUMAYA DEVAM EDECEK

Meteoroloji Mühendisi Dr. Deniz Demirhan yaptığı son açıklamada, “Kahramanmaraş özelinde bakarsak, gece ve gündüz sıcaklık değerleri oldukça düşük. Bugün en yüksek sıcaklık gündüz saatlerinde 4 derece civarında ama gece bu sıcaklıklar 1 dereceye kadar düşecek. Bununla birlikte rüzgâr da kuvvetleniyor ve saatte 15 kilometreye kadar çıkması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Dr. Demirhan açıklamasının devamında kar yağışının etkili olmaya devam edeceğini söyleyerek, “Aynı zamanda kar yağışı yarın da sürmeye devam edecek. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ise kar yağışı dursa bile sıcaklık çok düşecek. Rüzgâr kuzeye dönüyor. Kuzeyden esen rüzgâr özellikle de gece sıcaklıklarını eksi 5-6 dereceye kadar düşürebilir. Bu nedenle bu bölgelerde önümüzdeki birkaç gün boyunca en önemli sorunlardan biri de ısınma olacak. Kar yağışı belli bölgelerde durup yerini yağmura bıraksa da sıcaklıklar kuzeyden esen rüzgarlarla çok düşecek" dedi.

GECELERİ DON OLAYLARI ARTACAK

"Bölgede sert bir dolu yağışı olma ihtimali var mı?’ sorusuna Demirhan şu şekilde yanıt verdi: “Büyük ve hasar verecek bir dolu ihtimali bu bölgelerde gözükmüyor. Yarından itibaren rüzgâr saatte 17-20 kilometre hızında esmeye başlayacak. Kar yağışının yerini yağmura bırakmasına rağmen de sıcaklıklar eksi değerlere düşüyor. Yani kar olmasa bile soğuk havalar özellikle gece donmalara neden olabilir”

KAHRAMANMARAŞ'TA HAVA DURUMU NASIL?'Bir ay boyunca soğuklar ve yağış sürecek'

Dr. Güven Özdemir isE kAHRAMANMARAŞ VE ÇEVRESİ İLE İLGİLİ HAVA DURUMU BEKLENTİSİNİ ŞU ŞEKİLDE PAYLAŞTI:

"-- Kahramanmaraş, bugün çok bulutlu, zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağış bekleniyor. Bu durum yarın da deVam edecek. Malatya’da ise bugün kar yağışı görülüyor. Yarından itibaren de devam edecek. Diyarbakır ise Çarşamba günü kuvvetli kar yağışı görülebilir.

-- Gaziantep’te de durum pek farksız değil. Bölgede bir ay boyunca hava bu şekilde devam edecek gibi gözüküyor. Zaman zaman daha kuvvetli kar yağışı da yaşanabilir. En önemlisi ise yağışların azalması ya da sona ermesi, havanın yükselmesiyle birlikte don olayı arama ve kurtarma çalışmalarını zorlaştıracaktır.

Meteorolojik tahminlerin beş gün için yapıldığında çok daha doğru tahminler verdiğini söyleyen Dr. Demirhan, “Sıcaklıkların önümüzdeki beş gün boyunca da çok düşük olacağını söyleyebilirim. Sibirya üzerinden ülkemize doğru gelen bir sistemin etkisi altındayız. Bu etki de ufukta sıcak günlerin olmadığını gösteriyor” dedi.

YAĞIŞ DURACAK MI?

Dr. Demirhan açıklamasının sonunda hava durumu tahmin raporuna şu şekilde yer verdi: “Şu günlerde rüzgâr burada da kuzeyden esmeye başlayacak. Sıcaklık 7 derece civarında ve hava yağmurlu ama önümüzdeki günlerde yağış duracak. Ancak yarından itibaren sıcaklıklar 1 dereceye kadar düşmeye devam edecek. Enkaz çalışmaları açısından yağışın olmaması olumlu bir Haber.

"Adana’da fırtına eşiğinde rüzgarlardan bahsetmesek bile enkaz çalışmalarını rahatsız edecek eşikte olacak. Rüzgârın saatte 20 kilometre hızı aşması çok kuvvetli anlamına gelmez ama 30 kilometre hızı aşması tehlikeli olabilir. Depremin yaşandığı diğer bölgelerde de fırtına eşiğinde rüzgarlar yaşanabilir. Hatta şu anda Gaziantep’te saatte 26 kilometreyi bulan fırtına eşiğinde rüzgarlar görülüyor"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç