Deprem, Kibar Feyzo'nun çekildiği Fatih Aliye Müderris Konağı'nı yıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deprem, Kibar Feyzo'nun çekildiği Fatih Aliye Müderris Konağı'nı yıktı

Kibar Feyzo filminde Maho Ağa'nın evi olan konak, depremde hasar gördü. Müzeye dönüştürülecek konak için açıklama geldi.

Haberler 25 Şubat 2023 11:07 0
Deprem, Kibar Feyzo'nun çekildiği Fatih Aliye Müderris Konağı'nı yıktı

Kibar Feyzo filminden aşina olduğumuz, birçok filmin çekildiği Reyhanlı'daki konağın bazı duvarları son büyük depremde hasar görürken çatısı hasar gördü.

Kibar Feyzo, Ezo Gelin, Kaçak, Asi gibi birçok film ve dizinin çekildiği Reyhanlı'daki konak ile ilgili son dakiak haberi geldi. Hatay Valiliği tarafından konak restorasyona aloınmış ve buranın müzeye dönüştürüleceği bildirilmişti. Ancak son deprem, bu konağa da zarar verdi.

6 Şubat günü KAhramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve artçıları devam eden depremler, büyük yıkıma neden oldu. On binlerce bina yıkılırken son açıklamaya göre 43 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Zarar gören binbalar arasında bir konak dikkatleri çekti. Gelen bilgilere göre Kibar Feyzo başta olmak üzere birçok filmin çekildiği konağın depremde zarar gördüğü, duvarlarının yıkıldığı, çatısının zarar gördüğü, cam kenarlarında ve Şener Şen'in girdiği havuzun anında dökülmeler olduğu görüldü.

1978 yılında çekilen başrolünde duayen komedyen Kemal Sunal'ın oynadığı, Şener Şen, İlyas Salman, Müjde Ar ile Adile Naşit gibi sinemamızın usta isimlerinin rol aldığı, Türk sinema tarihinin mihenk taşlarından olan Kibar Feyzo adlı filmin çekildiği bu konak, filmde Maho Ağa'nın evi olarak üne kavuşmuştu.

Fatih Aliye Müderris Konağı'nın Hatay Valiliği tarafından sinema müzesi haline getirilmesi için bir süredir restorasyon çalışmaları yapılıyordu.

Bölgdee hasar tespit ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç