Deprem illerindeki üniversitelilere, diğer üniversitelere geçiş hakkı tanındı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deprem illerindeki üniversitelilere, diğer üniversitelere geçiş hakkı tanındı

Depremden etkilenen 4 ildeki üniversiteli öğrencilerin diğer üniversitelere geçişleri için başvurular alınmaya başlandı.

Eğitim 8 Eylül 2023 09:41 1
Deprem illerindeki üniversitelilere, diğer üniversitelere geçiş hakkı tanındı

4 ildeki üniversitelileri ilgilendiren son dakika açıklaması: İstedikleri üniversiteye geçiş yapabilecekler.

Yükseköğretim Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve yapılan açıklamada depremin büytük hasara yol açtığı 4 ildeki üniversite öğrencilerine yeni düzenlemenin geldiğine yer verildi.

5 Eylül tarihinde yapılan toplantıda YÖK Yürütme Kurulu, 4 ildeki öğrenciler için yeni bir karara vardı. Karar üniversitelere ve MEB'e gönderildi.

Alınan karara göre Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'da bulunan üniversitelerin mevcut fiziksel durumları, barınma sorunu gibi etkenlerin göz önüne alındığı ve 2023 2024 eğitim öğretim yılına mshsus olmak üzere lisans ve ön lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzkatan öğretim yapılacağı, lisansüstü programlarda anabilim dalı ya da programı bazında yüz yüze ya da uzaktan öğretim yapılacağına üniversite senatolarının karar vereceğine yer verildi.

4 ilde üniversite senatoları toplanacak ve hangi bölümlerin yüz yüze, hangilerinin ise online eğitimle devam edeceği yönünde karar alınacak.

Bu illerdeki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin istemeleri halinde, "Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin" özel öğrencilik hükümlerine tabi olmaksızın kayıtlı bölümüne eşdeğer ve öğretim dili aynı olan başka ildeki devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı tanınacak.

Bu kapsamda başvurular başladı ve öğrenciler, gitmek istedikleri devlet üniveristesine başvuru yaparak geçiş yapabilecek.

Bunun yanı sıra talep edilmesi durumunda öğrencilik 1 sene dondurulabilecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
C