Deprem illerinde TOKİ evleri başlıyor: Kaç metrekare, oda salon sayısı kaç olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deprem illerinde TOKİ evleri başlıyor: Kaç metrekare, oda salon sayısı kaç olacak?

Son dakika haberi: Deprem olan illerde yapılacak evler hakkında açıklama geldi. Bakan Kurum yaptığı açıklamada evlerin özelliklerini paylaştı.

TOKİ Başvuru 16 Şubat 2023 08:31 2
Deprem illerinde TOKİ evleri başlıyor: Kaç metrekare, oda salon sayısı kaç olacak?

TOKİ'nin deprem illerinde yapacağı evler hakkında açıklama geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında deprem illerinde yapılacak konutlar hakkında bilgi verdi. Açıklamada evlerin kaç oda kaç salon olacağı, metrekarelerin kaç olacağı bilgileri paylaşıldı.

Bakan Kurum konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Konutlar 3+1 105 metrekare olacak. Bütün yapılacak projelerin inşaat malzemelerini dahi şimdiden temin edilmesi için gerekli bağlantıları yapıyoruz. Daha önce Malatya'da İzmir'de Elazığ'da nasıl teslim ettiysek bu bölgede de inşallah konutlarımızı 1 yıl içinde teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bölgede tüm bakanlıklar ile ekiplerin hummalı bir çalışma yürüttüğünü , deprem sonrası kısa sürede inşaatların başlaması için adımların atıldığını söyleyen Bakan Kurum, "Can siperhane şekilde arama kurtarma ekiplerimiz vatandaşlarımızı enkaz altından çıkarmak için çalışma yürütüyorlar" ifadelerini kullandı ve bölgeye gelen yardımlar, inşaat başlayan iller hakkında şu bilgilere yer verildi:

İNŞAAT SÜRECİ BAŞLADI

"Hem ülkemizden hem dost ve kardeş ülkelerden gelen tüm arama kurtarma ekipleriyle iş makineleriyle ekipmanlarla birlikte enkaz altından vatandaşlarımız kurtarılması için çalışmalar yürütülüyor. Vatandaşların geçici barınması için konteynır kentlerin kurulumlarını başlattık. Bir yandan da 10 ilimizde inşaat sürecini başlattık" dedi.

EVLERİN YAPILACAĞI YERLER BELİRLENİYOR

Yapılacak konutların yerleri, dinamikleri ve diğer detaylar için çalışmaların başladığını söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Kurum, "Şehrin özel sektörünün de görüşlerini alıyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini alıyoruz. Hep birlikte yeni yerleşim alanlarını, şehrin 50 yılını 100 yılını planlayacak şekliyle bir motivasyonla bu sürece bakıyoruz. Bugün de Adıyaman'da Adıyamanlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek çalışmaları yapmak hem de bir taraftan da hasar tespit çalışmalarını yerinden incelemek ve destek olmak için Adıyaman'a geldik. Hasar tespit çalışmalarına ilişkin süreci de takip ediyoruz. Hasarlı olmayan binaları vatandaşlarımız alabilmek için hepsini birlikte yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

MART AYINDA BAŞLIYOR: İŞTE EVLERİN ÖZELLİKLERİ

İnşaatların Mart ayında başlayacaağını söyleyen Bakan Kurum, evlerin 3+1 olacağını söyledi ve, "ilk etapta TOKİ inşaatlarından 31'ini şu an projelendirdik.105 metrekare 3+1 konutlar yapacağız ve burada şehrin büyüme öngörüsünü dikkate almak suretiyle zemini fay hattına mesafesini dikkate alarak. yerleşim yerlerini belirliyoruz. Burada ayrıntılı jeolojik etütler yaparak inşa faaliyetlerine başlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir yıl içerisinde daha önce Elazığ'da Malatya'da İzmir'de nasıl teslim ettiysek bu bölgede de eş zamanlı bütün birimlerimiz şu an bu konuya odaklandı. Özel sektörümüzle ekipmanlarımızla mühendislerimizle mimarlarımızla TOKİ'mizle tüm birimlerimizle inşa faaliyetlerini yürüteceğiz. Malzeme bağlantılarını dahi bugünden yapıyoruz. Bu konutların demiri, çimentosu, tuğlası, harcı, kiremiti, aklınıza ne geliyorsa bu bağlantıları dahi bugünden yapmak suretiyle vatandaşlarımıza sözümüzü tutacağız. O zaman onlarla birlikte bugün nasıl üzülüyorsak bugün nasıl ağlıyorsak, bugün nasıl onlarla birlikte hüzne boğuluyorsak o gün de onların mutluluklarını inşallah şahit olacağız" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
MEMLEKETİ TERK EDİP GİDEN VATANDAŞLARIN GERİ DÖNMESİ İÇİN EN AZINDA YAPILACAK KONUTLARI FERAH OLMASI LAZIM
Ziyaretçi 14 Ay Önce
85 metre kare ev değil, ancak kümes olur