Deprem illerinde görev yapan öğretmenlere afet tazminatı yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deprem illerinde görev yapan öğretmenlere afet tazminatı yolda

Afet bölgesinde görev yapan öğretmenlere afet tazminatı için son dakika açıklaması geldi.

Eğitim 7 Mart 2023 16:57 2
Deprem illerinde görev yapan öğretmenlere afet tazminatı yolda

Afet bölgesinde görev yapan öğretmenlere afet tazminatı gündemde.

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgileirne göre deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere afet tazminatı verilmesinin gündemde olduğu bildirildi.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremden sonra Türkiye genelinde okullar biraz geç açılmış, deprem bölgesinde ise okullar daha geç açılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"1. Kategori: Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart'ta okullar başlıyor.

2. Kategori: Gaziantep ve Osmaniye'de 1 Mart'a kadar verilen ara 13 Mart'a kadar uzatıyoruz.

3. Kategori: Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 1 Mart tarihine kadarki uzatmayı 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz"

YENİ HABER

Kulislerden gelen son bilgilere göre MEB'in afet bölgesinde görev yapan öğretmenlere afet tazminatı vereceği, bunun için çalışmalar yapıldığı bildirildi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan yaptığı son dakika açıklamasına afet tazminatı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Ben burada görev yapmaya devam edeceğim diyen, ya da diğer illerden o illere gidecek kamu çalışanlarına afet tazminatı verilmelidir. Burada görev yapmak zor olacak. Bu nedenle buradaki kamu personellerinin hem takdir edilmesi hem onları teşvik etmek için afet tazminatı verilmelidir"

Sizce afet tazminatı ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
3000₺
Ziyaretçi 13 Ay Önce
O parayı nasıl yiyecekler merak ediyorum yazın tatil corona süresince tatil hava şartları kötü tatıl haftanın iki günü tatil yarıyıl tatili şimdide haketmedikleri para yazıklar olsun.