Deprem illerinde çalışan memurlara tazminat ve fazla çalışma parası verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deprem illerinde çalışan memurlara tazminat ve fazla çalışma parası verilecek

Deprem bölgesinde çalışan kamu personellerine tazminat ve fazla çalışma ücreti verilecek. İşte gelen son dakika açıklaması ve detayları.

Kamu 12 Mayıs 2023 08:55 3
Deprem illerinde çalışan memurlara tazminat ve fazla çalışma parası verilecek

Deprem bölgesinde çalışan memurlara tazminat ve fazla çalışma ücreti verilecek.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremden sonra bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemede deprem olan illerde çalışan memurlara 6 ay süre ile 2 bin 59 lira 99 kuruşluk tazminat verileceği bildirildi. Buna ek olarak fazla çalışma ücreti de verilecek.

12 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan duyuruda aşağıdaki il ve ilçelerde çalışan kamu personellerine tazminat ve fazla çalışma ücreti verileceği belirtildi:

Kahramanmaraş,
Hatay,
Adıyaman,
Malatya,
Kilis,
Osmaniye,
Gaziantep
Şanlıurfa
Adana ilinin Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir ilçeleri,
Diyarbakır ilinin Bağlar, Bismil, Çermik, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri,
Elazığ ilinin merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçeleri

HANGİ KURUMLARDA ÇALIŞAN PERSONELE TAZMİNAT VERİLECEK?

Aşağıdaki kurumlarda çalışan personellere tazminat ve fazla mesai verilecek:

Devlet Memurları Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, Uzman Jandarma Kanunu, Uzman Erbaş Kanunu, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Yükseköğretim Personel Kanunu'na tabi personele, kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli ve geçici işçi olarak çalıştırılan personele, kanun hükmünde kararname (KHK) ve diğer mevzuat uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personele, ilgili mevzuatı uyarınca istihdam edilen diğer personeller.

GEÇİCİ GÖREVLE BÖLGEYE GİDENLERE DE VERİLECEK

Bu bölgede çalışacak personellerin yanı sıra bölgeye geçici görevle giden personellere de ödeme yapılacak. Düzenleme detayları şu şekilde:

Devlet Memurları Kanunu'na tabi personele, 6 ay süreyle ve ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen fazla çalışma ücretinin 2 katı, fazla çalışma ücreti olarak ödenecek.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Neden sürekli memurlar yararlanıyor bu gıbı haklardan tek depremı yaşayan calısan memurlar mı nerde asgerı ucretlı çalısanların hakkı tek insan memur olarak atananlar mı neden depremı yaşayan dıger asgerı ucretlılerde hak tanınmıyor zaten alınan maaş ortada böyle bir durumda Faiş fıyatlarda zor gecınılıyor neden haksızlık yapılıyor
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bu ülkede memurdan başka insan yaşamıyor mu hayırdır bütün icraatlar memur üzerine
Ziyaretçi 11 Ay Önce
her konuya el atıldı bir typ işkur personelerine kadro verilmedi düşünün bir sofra kuruldu bütün yemekler yenildi bize artıklar bile cok göröldü sebeb olanları allaha havale ediyorum bizdepremde öyle okulda bekliyorduk hayatımızı hice sayıp