Deprem avukatın umurunda olmadı: Utandıran açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deprem avukatın umurunda olmadı: Utandıran açıklama

Avukatın mahkemede talep ettiği durum gündem oldu ve büyük tepki çekti. Deprem bölgesinde olduğu için davaya katılmayan avukata tepki çeken sözler geldi.

Yerel Haberler 17 Şubat 2023 12:35 0
Deprem avukatın umurunda olmadı: Utandıran açıklama

Bir avukatın talebi Türkiye'de gündem oldu.

İstanbul Adliyesi'nde görülen bir davada avukatın talepleri tepki çekti. 9 Şubat 2023 tarihinde İstanbul 11. İcra Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada davacı vekili Adıyaman Barosu'na kayıtlı olduğu için duruşmaya gelemedi.

Hakim, UYAP üzerinden yaptığı incelemede Avukatın Adıyaman barosuna kayıtlı olduğunu gördü. Hakim bunu dava dosyasına ekledi. Ancak Davalı avukatı , davacı avukatının dosyayı takip etmediğini söyledi.

HalkTV'den Seyhan Avşar tarafından kaleme alınan yazıda, davalı avukatının tepki çeken sözlerini şu şekilde aktardı: “Bizi çaresiz hissettiren, milyonları ağlatan bu hadise karşısında ne yazık ki gerek Adalet Bakanlığı gerekse Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) yargı anlamındaki önlemleri zamanında ve layıkıyla alamadı. Nerdeyse bir hafta belirsizlik, kaos içinde geçtikten sonra, herkes hak kayıpları endişesindeyken çok da anlaşılmayan bir yazım diliyle ve sadece OHAL illerini kapsayan bir KHK çıkarıldı. Tabii burada inisiyatif önce mahkemelere sonra da taraflara bırakılmış oldu. Bu örnek elbet münferit.

Binlerce avukat, ister o bölgede olsun ister sadece acıyı paylaşan bir meslektaşı olsun mazeretler için elinden geleni yapıyor. Hakimlerin de mümkün mertebe dosyaların duruşmalarını bu sebeple ertelediğini ve inisiyatif aldıklarını biliyoruz ancak ne yazık ki bizi üzen, mesleki dayanışmadan uzak örnekler de çıkabiliyor. Tabii bu olay özünde olayın gerçekleşme koşullarını bilemiyoruz, meslektaşımız neden böyle bir tutum takındı, belki bizim bilmediğimiz bazı gerekçeleri vardır. Ancak yine de mesleki dayanışmanın en üst düzeyde tutulması gereken bu günlerde bir avukat olarak bu zabıt beni çok üzdü.

Daha çok örnek olmayacağını, tekrarlanmayacağını, meslektaşlarımızın bu konuda mümkün mertebe hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Esas sorumlunun da, bu konuda ciddi ve yeterli önlemleri almayan Adalet Bakanlığı olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum"

Yaşanan bu durum tepkilere neden oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç