Depozito yönetim sistemi haftaya geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depozito yönetim sistemi haftaya geliyor

Bakan Özhaseki yaptığı son dakika açıklamada depozito yönetim sisteminin haftaya açıklanacağını söyledi.

Yaşam 6 Haz 2024 0
Depozito yönetim sistemi haftaya geliyor

Son dakika: Depozitoda yeni sisteme geçiliyor.

5 Haziran Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen ÇEVREFEST programına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dünyanın çok yönlü sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Dünya Bankası tarafından açıklanan verilere göre insanların günde 2.1 milyar ton katı atığı attığı, her sene 8 milyon ton atığın okyanuslara karıştığını söyleyen Bakan Özhaseki, BM Gıda Tarım Örgütünün açıkladığı verilere göre de bir kısım insanın açlıkla mücadele etttiği, diğerlerinin ise beğenmediği 1.3 milyar ton gıdayı attığını söyledi.

Birçok ülkede temiz suya erişim sorunu yaşandığını söyleyen Bakan Özhaseki, "Bu tüketim çılgınlığı, dünyamızın daha doğrusu ortak evimizin bütün değerlerini ve dengesini bozuyor. Bu değerler bozulunca da bu dengeler karışınca da haliyle birçok felaket ardı arkasına geliyor. İşte dünyamız böylesine çok boyutlu çevre tehditleriyle karşı karşıya" dedi.

Depozito yönetim sisteminin gelecek hafta açıklanacağını söyleyen Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

"Birisi halkımızın denizlere erişimini engelleyen ne varsa hepsini ortadan kaldıracağımız 'Denizler halkındır' sloganıyla ifade ettiğimiz konu. İkincisi özellikle Depozito Yönetim Sistemi. Sadece su içerken kullandığımız, basit içecek olarak elimize alıp, günde birkaç kez tüketip dışarıya attığımız o şişe, pet ve camların Türkiye'deki yıllık kullanım miktarını söylüyorum, 20 milyar adet. Bunlar tabiatta kolay kolay erimiyor. Her birisi bizim başımıza bela olarak bekliyor. Şimdi Depozito Yönetim Sistemi'ne geçiyoruz. Bu yıl onu da başaracağız. Yazılımını kendi yaptığımız Depozito Yönetim Sistemi ile insanların çöp olarak gördükleri her şişe ve atığın geri dönüşümünü telefonlarında hesaplarına yatmış olarak bulacaklar ve bu çöpler tabiata atılmamış olacak. Onları da toplamış olacağız"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç