Demir ve Çelik Fiyatları Tahmini Geldi: Çin Etkisi Piyasaları Alt Üst Edecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Demir ve Çelik Fiyatları Tahmini Geldi: Çin Etkisi Piyasaları Alt Üst Edecek

Demir ve çelik fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi. Çin etkisi piyasaları alt üst edecek.

Emtia 26 Tem 2022 10:41 0
Demir ve Çelik Fiyatları Tahmini Geldi: Çin Etkisi Piyasaları Alt Üst Edecek

Goldman'dan demir cevheri hakkında son dakika açıklaması geldi.

Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından olan Goldman Sachs, bir değerlendirme raporu yayımladı. Yayınlanan değerlendirme raporuna bakıldığında demir cevherinde arz fazlası olacağını ve bunun da fiyatlarda ciddi düşüşlere neden olacağını söyledi. 

Bankanın önce gelen anlistlerinin imzası ile yayımlanan değerlendirme njotunda, konut piyasasında yaşanan yavaşlama ile birlikte Çin dışındaki ülkelerde talebin sert şekilde azalmasının bu senenin kalan aylarında 67 milyon ton arz fazlası demir cevheri olacağına yer verildi. Söz konusu nota bakıldığında 2014-2015'te fiyatların ton başına 38 dolar seviyesine kadar düştüğü o dönemdeki gibi sert bir düşüş beklenmediğine yer verildi. 

TAHMİNLER GÜNCELLENDİ VE SERT DÜŞTÜ

Kurumun açıklamasına baktığımızda hedeflerin de düşürüldüğü görüldü. Goldman analistlerinin yayımladığı tahmine baktığımızda 3 ay sonra fiyatların daha önce 90 dolar olarak açıklanan tahminin 70 dolara çekildiği, 6 aylık hedefin ise 110 dolardan 85 dolara çekildiğine yer verildi.

ÇİN'İĞN HAMLESİ YÜKSELTMİŞTİ

Çin'de yaşanan konut sıkıntısının önüne geçebilmek için Çin hükümeti harekete geçti. 12 inşaat şirketi için bir fon oluşturulacağı haberi sornası demir fiyatları yüzde 4 seviyesinde artş gösterdi ve ton başına 109.05 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

EN BÜYÜK DÜŞÜŞ ÇELİKTE BEKLENİYOR

Bloomberg Intelligence tarafından yayımlanan değerlendirmeye baktığımızda Çin’deki emlak boykotunun emtia piyasalarına zarar vereceğine yer verildi. Açıklamada Çin'in talebin piyasanın yüzde 49 seviyesinde olduğu, boykotun devam etmesi ile birlikte fiyatların 3. çeyrekte ciddi şekilde düşeceği bildirildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç