Demir fiyatlarında sert düşüş: İşte inşaat demiri fiyatları 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Demir fiyatlarında sert düşüş: İşte inşaat demiri fiyatları 2023

Demir fiyatları hakkında son dakika haberi geldi. Gelen haberde fiyatların sert düştüğüne yer verildi. Peki demir fiyatları ne kadar? İnşaat demiri fiyatları kaç TL oldu?

Emtia 9 Mayıs 2023 22:44 0
Demir fiyatlarında sert düşüş: İşte inşaat demiri fiyatları 2023

Demir fiyatları sert düştü.

Demir fiyatları ile ilgili son dakika habeir geldi. Gelen haberde demir cevherine karşı Çin'in talebinin azalması ile birlikte fiyatların 5 ayın en düşük seviyesine kadar düştüğüne yer verildi. Fiyatlarda yüzde 23'lük bir düşüş olduğu bildirilirken Çin ekonomisindeki toparlanmada endişeleri her geçen gün arttırıyor.

Çin'de demir cevheri son 5 ayın en düşük seviyesine kadar gerilerken her geçen gün talebin azalması, korona sonrası toparlanmanın bocaladığına yer verildi. Financial Times üzerinde yayınlanan habere baktığımızda yılın ilk çeyreğinde güçlü çelik üretiminin ardından korona karantinalarının sona ermesinden sonra başlayan iyileşmenin azaldığı, bunun da çelik piyasasında bir çöküşe yol açtığına yer verildi. Bu da Çin ekonomisinde toparlanmanın dayanaklılığının azaldığına yorumlandı.

Gelen son verilere göre demirin fiyatı geçen hafta Mart ayındaki en yüksek seviyesinden yüzde 23 geriledi ve 102.7 dolara kadar düştü. Önceki gün biraz toparlanan ve 107.9 dolara yükselen demirde gelişmeler takip ediliyor.

Uzmanlar yaptıkları açıklamada bu yıl üreticilerin çeliğe olan talebin azalması kar elde etmelerini zorlaştırdığından nisan ayında üretimlerin azaldığına yer verildi.

Analistler yaptığı açıklamada demir cevherinin bu sene 100 doların altını görebileceğini bildirdi. Önemli madencilik şirketlerinden olan Rio Tinto’nun CEO’su Jakob Stausholm fiyatlarla ilgili çok kötümser olmadığını söyleyerek, "Son birkaç hafta içinde gördüğünüz şey, bazı çelik üreticilerinin küçük bir kapanış yapma fırsatını değerlendirdiğidir” dedi ve ‘’Şimdilik demir cevheri kullanımı biraz daha azaldı, ancak bu azalma bir-iki ay içinde geriye de dönebilir" değerlendirmesinde bulundu.

DEMİR FİYATLARI TÜRKİYE'DE NE KADAR?

Demirfiyatlari.com'un aktardığı son rakamlara göre inşaat demiri fiyatları şu şekilde:

fİNANS7.COM | aNKARA

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç