Demir cevheri sert düştü: Fiyatları ne kadar oldu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Demir cevheri sert düştü: Fiyatları ne kadar oldu?

Son dakika haberi: Demir cevheri fiyatında sert gerileme görüldü. Ancak bu durum demir fiyatlarına yansımadı.

Emtia 24 Nisan 2023 10:04 0
Demir cevheri sert düştü: Fiyatları ne kadar oldu?

Son dakika: Demir cevherinin fiyatı sert düştü.

Yeni haftanın ilk işlem gününe piyasalar hareketli başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre Singapur'da işlem gören demir cevheri vadelileri, Çin'deki talep görünümünün etkisi ile birlikte yüzde 3'ü geçen düşüşle ton başına 105 dolara kadar düştü. Geçen hafta da demir cevherinde gerileme görülmüş ve yüzde 7'den fazla bir gerileme olmuştu.

Çin başta olmak üzere taleplerde görülen zayıf seyir, demir cevheri fiyatlarında bir süredir baskıya neden olmuştu. Arz tarafına baktığımızda dünyanın en büyük dördüncü demir cevheri madencisi, Fortescue Metals Group'un üretimin yatay seyri dikkatleri çekti.

Demir fiyatlarının üzerinde Çin ekonomisinden gelen toparlanma politikalarına yönelik endişelerin de etkili olduğu görülüyor. Huatai Futures tarafından konu ile ilgili yapılan değerlendirmeye baktığımızda bu hafta itibarıyla üretim tesislerinde hammaddelerin stoklanması beklentisine karşın talebin de sakin göründüğü izlenmekte. Bunun karlılığa sınır getirmesi ve üretimde bazı olumsuz etkiler olabileceği görülüyor.

DEMİR FİYATLARI NE KADAR?

Yukarıdaki fiyatlar "https://www.demirfiyatlari.com/" adresinden alınmıştır.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç