Demir cevheri fiyatı 140 doları geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Demir cevheri fiyatı 140 doları geçti

Son dakika haberi: 140 doların üzerine çıkan Demir Cevheri, 1,5 yılın en yüksek seviyesine kadar geldi.

Emtia 26 Ara 2023 0
Demir cevheri fiyatı 140 doları geçti

Demir cevheri fiyatı rekor kırdı.

Geçen sene pandeminden sonra Çin yavaş yavaş açılması sonrası yatırımcılara hayal kırıklığı getiren Demir Cevheri, Çin'in ekonomik toparlanmasının ve çelik yoğunluklu emlak sektörünün sonunda ivme kazanması ile iyimserlik artıyor.

2022 yılı Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesini gören demir cevheri, yüksek seviyesini sürdürdü. Bu durum da Pekin'in emlak piyasasındaki son aylarda yaşadığı düşüşün önünü kesme çabalarının sonuç getirebileceğini gösler önüne serdi.

Demir cevheri fiyatlarına baktığımızda yüzde 1.16'lik yükseliş olduğu ve ton başına 140.05 dolar seviyesine kadar yükseldi.Dalian'da vadeli kontratları yüzde 1.9 oranında artış gösterdi ve Şanghay'da çelik inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo fiyatında da yükseliş görüldü.

Geçen hafta Perşembe günü Çin'in en büyük devlet bankaları, yetkililerin ekonomik aktiviteleri artırma çabalarının artmasından sonra bu sene üçüncü defa faiz indirim turuna başladı. Alınan bu karar, Pekin'in Kasım ayında kentsel canlanmayı hızlandıracak ve çelik yoğun emlak sektörünü rahatlatacak 127 milyar dolarlık bir plan açıklamasının ardından geldi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç