Delilsiz Trafik Cezasına İptal Yolu Açıldı: İşte Emsal Karar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Delilsiz Trafik Cezasına İptal Yolu Açıldı: İşte Emsal Karar

Trafik cezalarına iptal yolu açıldı. Gelen son dakika açıklamasında delilsiz bir cezanın iptal edildiği görüldü.

Haberler 16 Ekim 2022 21:39 0
Delilsiz Trafik Cezasına İptal Yolu Açıldı: İşte Emsal Karar

Delilsiz trafik cezasına iptal yolu açıldı.

Son dönemlerde İçişleri Bakanlığı tarafından daha da yaygınlaştıran Fahri Trafik Müfettişliği müessesesi , her geçen gün daha da artıyor. birçok kişi, fahri trafik müfettişi olmak içöin emniyete başvuru yaptı. Fahri trafik müfettişleri , sokakta karşılaştıkları ihlalleri rapor ediyor ve bunları karakola bildirerek ceza kesilmesini sağlıyor. 

Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amirliğine bağlı bir müfettiş, Trafik Kanunundaki sürücüler trafik kazası, arıza, kurtarma, acil yardım, kaza incelemesi, karla mücadele ve asayiş sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini kullanmaları maddesinin ihlal edildiğini ve bu nedenle kişiye para cezası kesilmesi gerektiğine hükmetti. Ceza kesildi ve sürücüye gönderildi.

Cezanın tebliğ edilmesi sonrası sürücünün avukatı cezaya itiraz etti. Bu itiraz sonrası Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amirliğince düzenlenen ceza tutanağının Kabahatler Kanunun 25 ve 28/8-b maddesine aykırı tanzim edildiği öne sürüldü. Sulh Ceza Hakimliği yeterli delil olmadığı gerekçesiyle düzenlenen idari para cezasının 5326 sayılı Kanun'un 28/8-b maddesi gereğince kaldırılmasına yönünde karar verdi.

Hakim tarafından verilen kararın metninde, "Aracın ne şekilde trafik işaretlerine uymadığının belirli olmadığı, idarece eylemi destekler mahiyette herhangi bir fotoğraflama, video gibi delil sunulmadığından ceza hukukunun temel prensiplerinden olan 'şüpheden sanık yararlanır' ilkesi gereği itirazın kabulüne karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Bu karar ile delilsiz kesilen cezalara iptal yolu açılmış oldu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç