DDK'dan Son Dakika KPSS Açıklaması: İddialar Güçlendi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

DDK'dan Son Dakika KPSS Açıklaması: İddialar Güçlendi

Son dakika haberi: KPSS'deki soru sızdırılması iddiaları ile ilgili DDK'dan son dakika açıklaması geldi.

Son Dakika 3 Ağu 2022 13:12 0
DDK'dan Son Dakika KPSS Açıklaması: İddialar Güçlendi

Son dakika : KPSS'de sızıntı iddiası güçlendi: Devlet Denetleme Kurulu'ndan açıklama geldi.

31 Temmuz'da yapılan lisans meuznlarının girdiği KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında şıkalrın bile yeri aynı şekilde yayımlandığı öne sürüldü. Bir soruda yer alan mantık hatasının da aynı olduğu iddia edildi.

İddialar üzerine ÖSYM Bir açıklama yapmış ve durumu yalanlamıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanlığı inceleme sonucu bir olumsuzluk yok demişti. Ancak iddialar güçlenmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" ifadeleri ile Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi. Talimat sonrası Devlet Denetleme Kurulu jet hızıyla inceleme başlattı.

PROBLEMLİ BİR DURUM VAR

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı bir son dakika açıklamasında bulundu ve görevlendirilen müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini duyurdu. Arıncı açıklamasında konu ile ilgili rapor hazırlanacağını ve raporun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edileceğini söyleyerek, ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor'' ifadelerini kullandı.

Söz konusu İddiaların araştırılması sürecinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise gece yarısı yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alınmıştı.

Önceki açıklamasında DDK Başkanı Arıncı, "Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın talimatıyla KPSS ile ilgili iddialar konusunda Devlet Denetleme Kurulu tarafından çalışmalara başlanmıştır." demişti.

 Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com  | Ankara
Kaynak : https://www.ntv.com.tr/egitim/devlet-denetleme-kurumu-baskani-mufettisler-bugun-osymye-gidecek,XzHy4Ch-FEaT7X8V8_h2FA

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç