Davos sonrası açıklandı: 4 sene içinde bu meslekler bitecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Davos sonrası açıklandı: 4 sene içinde bu meslekler bitecek

Son dakika haberi: Davos sonrası 4 sene içinde bitecek meslekler açıklandı. İşte gelen son dakika açıklaması.

İş Dünyası 1 Mayıs 2023 15:19 1
Davos sonrası açıklandı: 4 sene içinde bu meslekler bitecek

Son dakika: DAVOS'ta 4 yıl içinde bitrecek meslekler açıklandı.

Her sene Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada iş piyasasının geleceğine ilişkin değerlendirmeye yer verildi. Teknoloji ve dijitalleşme ile birlikte bir çalışanın becerilerinin yarısına yakınının güncellenmesi gerektiğine yer verildi.

Dijitalleşme ile birlikte bir çalışanın becerilerinin yarısına yakınının güncellenmesi gerektiğine yer verilirken işverenler arasında yapılan ankette, gelecekte kaybolacak, değişecek 4 mesleğe yer verildi.

2027 yılında 69 milyon yeni iş yaratılmış olacak. Buna karşılık yine 4 yıl içinde 83 milyon kişinin çalıştığı meseleklerin ortadan kalkaacağına yer verildi. Rapora göre dünya genelinde istihdam yüzde 2 oranında azalacak.

WEF Genel Müdürü Saadia Zahidi, Dünya Ekonomi Forumu sonrası yaptığı açıklamada konu ile ilgili, "Hükümetler ve iş yerleri eğitim, yeni beceriler kazandırma ve sosyal yardım yapılarıyla yatırım yaparak geleceğin işlerine doğru dönüşümü desteklemeli" değerlendirmede bnulundu.

4 YILDA BİTECEK MESLEKLER

Davos'ta yayınlanan rapora baktığımızda aşağıdaki mesleklerin 4 sene önce azalacağı ve biteceğine yer verildi. En hızlı yok olacak meslekler şu şekilde:

Bankada çalışmak,

sekreterlik

kasiyerlik

ofis işleri

TALEBİN EN ÇOK ARTACAĞI MESLEKLER

Gelecek 4 sene içinde talebin en çok artacağı meslekler ise yapay zekada makine öğrenimi ve sibergüvenlik uzmanlığı kadroları olacak.

Sizce gelecek 4 senede hangi meslekler kaybolacak. Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
şehir içi araçları