Daron Acemoğlu, Türkiye seçim sonuçlarını tek cümle ile yorumladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Daron Acemoğlu, Türkiye seçim sonuçlarını tek cümle ile yorumladı

Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'de geçen hafta yapılan seçimleri tek cümle ile yorumladı.

Dünya 23 Mayıs 2023 21:40 0
Daron Acemoğlu, Türkiye seçim sonuçlarını tek cümle ile yorumladı

Daron Acemoğlu'ndan seçim sonucu yorumu geldi: Üzücü.

Dünyaca ünlü Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Financial Times’a bir röportaj veren Acemoğlu dikkat çeken ifadeler kullandı. Acemoğlu açıklamasına Ermeni olarak Türkiye'de büyümesi ile ilgili gelen soruya “Birçok farklı düzeyde ayrımcılık vardı ama kendimi asla tehlikede veya güvensiz hissetmedim. Farklısınız ve bunu kabul ediyorsunuz” şeklinde cevap verdi.

Türkiye'de büyümenin ekonomiye yönlenmesinde etkili olduğunu belirten Acemoğlu, “Bu sadece tarih ve mekanla ilgili. Türkiye’deki askeri rejimin sonlarında okuldaydım. Demokrasinin işlemediğini ve ekonominin kötü gittiğini görüyordum. Çok da gelişmiş olmayan 16 yaşındaki aklım, ‘Bunlar arasındaki bağlantı ne?’ diye merak ediyordu. Sonra ekonomi okuyup, bunu ortaya çıkarmaya karar verdim” ifadelerini kullandı.

2019 yılında yayınlanan kirabı Dar Koridor adlı eserinde devletin gücü ve toplumun gücü arasında dengeyi sivil örgütler kolektif eylemler ve medya üzerinden incelemesini yapan Acemoğlu yaptığı değerlendirmede, “Bunlar Türkiye’de her zaman zayıftı çünkü Osmanlı İmparatorluğu en tepeden yönetiliyordu. Tabandan yükselen siyaset de Mustafa Kemal Atatürk tarafından hızlı şekilde merkezileştirildi” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE SEÇİMLERİNİN SONUCU: ÜZÜCÜ

Türkiye seçimlerinin sonucunu da değerlendiren Acemoğlu, ilk tur sonuçlarının Türkiye için üzücü olduğunu söyleyerek, “Türkiye için üzücü bir gündü” dedi.

2. TUR 28 MAYIS'TA

Türkiye'de 2. tur seçimleri 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak ve Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç