Darısı diğer illere: Antalya'da kiralık ev fiyatları yüzde 25 düştü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Darısı diğer illere: Antalya'da kiralık ev fiyatları yüzde 25 düştü

Antalya'da kira fiyatları her geçen gün düşmeye başladı. Yabancıların ikamet izni sona erdikten sonra fiyatlardaki gerileme devam ediyor.

Emlak 11 Şubat 2024 0
Darısı diğer illere: Antalya'da kiralık ev fiyatları yüzde 25 düştü

Darısı diğer illere: Antalya'da kiralar yüzde 25 düştü.

Rusya Ukrayna savaşının çıkmasından sonra birçok Rus ve Ukraynalı Türkiye'ye gelerek Antalya'ya yerleşmişti. Bu göç sonrası Antalya'da kira fiyatları ciddi şekilde yükselmiş ve rekor seviyelere kadar gelmişti. Yaşanan bu durum şimdi tersine döndü.

2022 Şubat ayında çıkan savaştan sonra bölgede Rus ve Ukraynalı sayısı ciddi şekilde arttı. Bu da konut sorununun dahad a derinleşmesine neden oldu. Bölgede kiralık ev dahi bulunamazken, kiralıkta olan evler ise ciddi fiyatlara kiraya verilyordu.

2020 yılında bölgede 94 bin yerleşik yabancı varken 2021'de 136 bin, 2022'de ise 172 binin üzerine kadar çıktı. Yaşanan değişim ile ilgili açıklama yapan sivil toplum kuruluşları, bunun sona ermeye başladığını söyledi.

10 mahallede yabancılara ikamet izni kapatıldı. Diğer mahallelerde ise bitenlerin süreleri üzatılmadı. Bu da Rusların başka ülkelere geçmesine neden olmaya başladı.

1 yılda yerleik yabancı sayısı 40 bin azalırken bu azalış, kiralara da yansıdı. Kira fiyatları yüzde 25 oranında geriledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç