Dar Gelirlilere Kredi ve Konut Müjdesi Diyorlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dar Gelirlilere Kredi ve Konut Müjdesi Diyorlar

Dar gelirlilere ev alma fırsatı ! Dar gelirlilere kredi müjdesi şeklinde açıklama yapan sektör temsilcilerine soruyoruz: Dar gelirlinin ne kadar kazandığını biliyor musunuz?

Emlak 26 Haz 2022 21:10 4
Dar Gelirlilere Kredi ve Konut Müjdesi Diyorlar

Düşük gelirlilere kredi imkanı doğdu.

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmaları için son düzenleme geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından alınan karara baktığımızda yüzde 10 peşinat vererek vatandaşlar ev alabilecek.

DÜZENLEME NASIL YAPILDI?

BDDK tarafından yapılan düzenlemeye baktığımızda 2 milyon liranın altındaki evlerin yüzde 90'lık kısmına kadar kredi verilecek. Yani 1 milyona ev almak isteyen, 100 bin lira nakitle ev alabilecek ve kalan parayı 120 ay vadeye kadar bankaya ödeyebilecek. 

Konu ile ilgili açıklama yapan sektör temsilcileri, dar gelirliye bu düzenleme ile birlikte ev alma yolunun açıldığını söyledi. Sıfır ve ikinci el konutlarda kredi değerinin yeniden belirlenmesi ile dar gelirli birçok vatandaşın konut almak için bankalara müracaat ettiği öğrenildi. 

DAR GELİRLİ DERKEN AKLINIZA NE GELİYOR?

Sektör temsilcileri, dar gelirlilerin bu düzenleme ile evini alabileceğini söylüyor. Ancak finans7.com olarak bunu söyleyen sektör yetkililerine soruyoruz. Sizin dar gelirli anlayışınız ne?

Şimdi Türkiye'de en kötü ikinci bir ev almak isterseniz en az 600 bin lirayı gözden çıkarmanız gerekmektedir. (Bu da ikinci el eski bir ev için) 600 bin liranın yüzde 90'ına kredi çıkacak diyelim. 

EN DÜŞÜK FAİZLE HESAPLAYALIM

Yani 540 bin lira kredi çekilecek. 60 bin lira nakiti veren ve 540 bin lira kredi çeken bir kişi , geri ödemeyi şu şekilde yapacak:

Faiz oranı: 1.29

Aylık ödeme: 9 bin 200 TL

Toplam geri ödeme: 1 milyon 104 bin TL.

ORTALAMA FAİZLE HESAPLAYALIM

Özel bankadan konut kredisi çekecek vatandaşlara ortalama yüzde 2,10 seviyesinde faizle kredi veriliyor. Yüzde 2,10 faizle 560 bin TL kredi çekecek kişinin geri ödemesi ise şu şekilde:

Faiz oranı: 2.10

Aylık ödeme: 12 bin 818

Toplam geri ödeme: 1 milyon 542 bin 846 TL.

DAR GELİRLİ DEYİNCE SİZİN AKLINIZA NE GELİYOR?

Şimdi dar gelirlilere ev alma şansı doğdu diyenlere sesleniyoruz. Hangi dar gelirlinin aylık 9 bin 200 TL kredi ödeyecek gücü var? Bir kişinğin 9 bin 200 lira kredi taksidi ödemesi için en az gelirinin 13 bin lira olması gerekiyor. 

Sizce peki?

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bir de 540 bin çek geriye 3 katını öde olacak sey değil
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Muhtemelen memur kesiminden bahsediliyordur. Dar kesim diye
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lan 9 binin dar gelirli ise bizde yokmu ağam gelir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Saka gibi :))