Danıştay'ın İade Ettiği Memurlarla İlgili Son Dakika Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Danıştay'ın İade Ettiği Memurlarla İlgili Son Dakika Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: Danıştay tarafından yapılan açıklamada iade kararı verilen 178 memur hakkında detaylara yer verildi.

Haberler 26 Ekim 2022 19:07 0
Danıştay'ın İade Ettiği Memurlarla İlgili Son Dakika Açıklaması Geldi

Danıştay'dan iade edilen memurlarla ilgili son dakika açıklaması.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında birçok kamu görevlisi terör irtibatı ve iltisakı nedeniyle kamudaki görevidnen ihraç edildi. Görevden ihraç edilen memurlar, yargı yoluna gitti. Bu kişilerden 178 kişi hakkında Danıştay geçen gün bir karar verdi. Danıştay, FETÖ irtibatı olduğu gerekçesiyle görevden ihraç edilen 178 kişinin mesleğe dönmelerine karar verdi. 

Sabah Gazetesi söz konusu kararı skandal karar olarak verdi. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran haberden sonra bir son dakika açıklaması geldi. Hakimler Savcılar Kurulu tarafından yapılan açıklamada Danıştay'ın verdiği karar ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Karara bağlanan 4 bin 788 dosyanın 4 bin 246'sında davanın esastan reddine, 11'inde davanın süre aşımı yönünden reddine, 51'inde dava dilekçesinin reddine, 15'inde karar verilmesine yer olmadığına, 123'ünde davanın açılmamış sayılmasına karar verilmiştir.

İptal kararı verilen dosya sayısı ise 342 olup mükerrer dava açılması gibi nedenlerle lehine karar verilen kişi sayısı 323'tür. İptal kararı verilen dosyalar henüz esastan kesinleşmemiş, 5. Daire kararlarının ilk derece mahkemesi olarak verilen kararlar olması nedeniyle Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca temyiz incelemesi devam etmektedir.”

ELEŞTİRİLER BOYUT AŞTI

Söz konusu açıklamada Danıştay'ın Anayasa 155. maddesine göre idari mahkemeler tarafından verilen karar ve hükümlerin incelendiği merci olduğu kanunla verilen yetkiler doğrultusunda kararlar verildiği bildirildi. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç