Danimarka, 98 Bin TL Maaşla 82 Bin İşçi Alımı Yapacak: İşte Başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Danimarka, 98 Bin TL Maaşla 82 Bin İşçi Alımı Yapacak: İşte Başvuru

Danimarka basınında son dakika olarak yayınlanan haberde 44 bin personel , 38 bin işçi alımı yapılacağına yer verildi.

İş İlanları 6 Ağu 2022 14:36 46
Danimarka, 98 Bin TL Maaşla 82 Bin İşçi Alımı Yapacak: İşte Başvuru

Danimarkalı patronlar işçi bulamayınca hükümete, yurt dışından personel alımı için çağrıda bulundu ve yurt dışından işçi alınmasını istedi.

Danimarka basınından alınan son dakika bilgilerine göre özel sektörde ciddi bir personel sıkıntısı var. Yaşanan sıkıntı sonrası esnaf, hükümete seslendi ve yurt dışından personel temini edilmesini istedi. 

Özel sektörün yanı sıra yerel yönetimler, kamuda da çalışacak personel bulamamaktan şikayetçi. Çevre düzenleme, temizlik personeli, güvenlik görevlisi, vasıflı ve vasıfsız işçi kadrolarında istihdam etmek üzere personel alımı yaptıklarını, , ancak başvuru olmayınca ciddi bir personel sıkıntısı içine girdiklerini açıklayan yerel yönetimler , hükümete yurt dışından vasıflı ve vasıfsız işçi alımı yapılması çağrısını yineledi. 

KRİZ NOKTASINA ULAŞTI

Danimarka medyasında ekonomiye dair bilgiler veren medya kuruluşu, Danimarka Belediyeler Birliği ve Danimarka Sanayiciler Birliği'nin personel temininde kriz noktasında olduğunu ve sektörlerin personel eksikliğinden hizmet veremez hale geldiğini , işçi alımlarının yapılması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Danimarka Belediyeler Birliği Başkanı Martin Damm, Ritzau haber ajansına bir röportaj verdi ve dürüstlük çağrısında bulunarak, “Parlamentodaki partiler, seçmenlere karşı dürüst olsunlar. Kamu sektörünün insanlara vereceği hizmet için daha fazla ne yapmaları gerektiğini düşünsünler. Siyasi partiler, özel şirketlerin büyüme ve refahı sağlamaları için ihtiyaç duyduğu, belediyelerin ise insanların beklediği hizmetleri sunacak kadroya ve ekonomiye sahip olması için gerekli iş gücünü bulmaları gerekir.” ifadelerini kullandı.

KAMUYA 44 BİN PERSONEL ALINACAK

Danimarka Belediyeler Birliği, ülke genelinde 44 bin personel eksikliği olduğunu ve kademeli alımlarla 2030 yılına kadar personel alımı yapılacağına yer verildi. 

ESNAF 38 BİN PERSONEL ALACAK

Danimarkalı işverenler ise 38 bin işçi eksiği olduğunu ve bunun yurt dışından sağlanabileceğini duyurdu. 

işçi bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, acil olarak 38 bin yeni kadro için çalışan bulunmasını istiyor.

Danimarka Sanayiciler Birliği Direktörü Lars Sandahl Sørensen, yurt dışından personel alımı ile ilgili, “Çok daha fazla yabancı işçiye ihtiyacımız var. Bu ucuz işgücü elde etme meselesi değil. Sadece gerekli ihtiyaç duyduğumuz çalışanlara sahip olmak istiyoruz. Yeşil dönüşüm konusunda yapmaya karar verdiğimiz, sağlık ve refah konusunda yapmak istediğimiz şeyleri çalışanlar olmadan gerçekleştiremeyiz.” ifadelerini kullandı.

BAŞVURU

Yayınlanan ilanlara baktığımızda 2300 den fazla personel alımının ilk aşamada alınacağına yer verildi. https://workindenmark.dk/ adresi üzerinden başvurular alınıyor. 

EN AZ MAAŞ

Show Haber'de en düşük maaşın 5376 Euro , TL  karşılığı ile 98 bin lira olacağına yer verildi. 

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN TAKİP EDİN

Yorumlar (46)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bahçe Van arayan 05455349721
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bahçe bakımı peyzaj bahçen vanarayan 05455349721
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yahu salak misiniz burasi haber kanali. Başvuru linki vermişler oraya niye yazmıyorsunuz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Beyazıt sert inşaat boyacı ustası çevre düzenlemesi işleri 05428779099
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Beyazıt sert inşaat boyacı ustası çevre düzenlemesi