CZN Burak ve babasına hapis şoku: İşte nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CZN Burak ve babasına hapis şoku: İşte nedeni

SON DAKİKA HABERİ: ÜNLÜ KEBAPÇI CZN BURAK İLE BABASINA HAPİS ŞOKU GELDİ. İŞTE GELEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI.

Yaşam 16 Ağu 2023 15:22 0
CZN Burak ve babasına hapis şoku: İşte nedeni

Son dakika: CZN Burak lapaklı Burak Özdemir hakkında hapis cezası talebi.

İstanbul'dan bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde CZN Burak lakabı ile tanınan fenomen Muhammed Burak Özdemir ile Babası İsmail Özdemir'in ketsel sit alanı içinde olan yere izinsiz inşaat yaptırdıkları gerekçesiyle 5'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Söz konusu iddialar sonrası hazırlanan iddianame sonrası dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmada tutuksuz olarak yargılanan sanık İsmail ÖZdemir ile sanık Avukatları yer aldı. Muhammed Burak Özdemir ise davaya katılmadı. O ismi avukatı temsil etti.

Duruşmada iddianamenin okunmasından sonra savunması alınan İsmail Özdemir, bu taşınmazın kendisinin olduğunu söyledi ve "Söz konusu taşınmazda basit tadilatta bulundum. Basit tadilat işlemi için de belediyeden izin aldım. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan izin alınacak bir durum yoktur, bu nedenle izin almadım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullanarak hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

CZN Burak'ın avukatı ise müvekkilinin yurt dışında olması nedeniyle mahkemede hazır olmadığını, keşif talepleri olduğunu ve hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Savcı ise duruşmada eksiklerin giderilmesini talep etti.

Ara karar ise açıklandı. Gelen son dakika bilgilerine göre mahkeme, Sanık Muhammed Burak Özdemir'in avukatına müvekkilini hazırlaması için süre verilmesini, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katılma talebinin de kabulüne ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteleme kararı aldı.

Söz konusu iddianameye baktığımızda Muhammed Burak Özdemir ile babası İsmail ÖZdemir hakkında, "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlaması ile 2'şer yıldan 5'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç