Çürük dişlere kökten çözüm geliyor: Yeni icat çürükleri bu şekilde bitirecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çürük dişlere kökten çözüm geliyor: Yeni icat çürükleri bu şekilde bitirecek

Diş osrununu yaşamayanımız yoktur. En çok karşılaşılan ise çürük dişler. Çin'de geliştirilen bir solüsyon, buna son verecek.

Sağlık 20 Ara 2022 10:48 1
Çürük dişlere kökten çözüm geliyor: Yeni icat çürükleri bu şekilde bitirecek

Diş tedavisinde asrın icadı.

Science Advances dergisinde Çinli bilim insanları tarafından yayınlanan son makale dünya gündmeine oturdu. Yayınlanan makaleye baktığımızda yeni geliştirilen bir solüsyon yardımıyla hasar görmüş diş minesi hızlı şekilde başka bir müdahaleye gerek kalmadan bu solüsyon yardımı ile tedavi ediliyor.

Diş ağrısını hemen hemen heopimiz bir defa çekmişizdir. En dayanılmaz ağrılardan olan diş ağrısı genellikle çürük diş kaynaklı oluyor. Çürük diş ise eğer daha çürük yayılmamışsa kanal tedavi, dolgu gibi işlemlerle kurtarılmaya çalışılıyor. Ama her halükarda sonu çekim oluyor. Çin'de geliştirilen solüsyon ise buna kökten çözüm getiriyor. İnsan deneyleri başlayan solüsyon, çürüğü dişin üzerinde bitirerek sağlıklı dişlere kavuşmanızı sağlayacak.

İnsan vücudundaki en sert yer diş minesidir. Zhejiang Üniversitesi bünyesinde yapılan araştırmaya baktığımızda diş minesindeki çürüklerin tedavi edilmesi için geliştirilen solüsyonun testlerinin başarılı geçtiğine yer verildi. ,

Söz konusu araştırmaya yardımcı liderlik eden biyomimetrik ve materyal bilimci Zhaoming Liu“Burada geliştirdiğimiz kalsiyum fosfat iyon kümelerinde oluşan içerik, öncül bir tabaka oluşturarak enamel apatitin epitaksiyel kristal büyümesini tetikliyor. Böylece kristal amorf öncül sert doku gelişimini sağlayan biyomineralizasyonu taklit ediyor"

NE ZAMAN GELECEK?

Başarılı geçen deneylerin ardından insanlar üzerindeki araştırmaların da 1-2 yıl süreceği ve bu aşamadan sonra kullanıma sunulacağı bildirildi.

Sizce bu tedavi yöntemi nasıl olur? Aşağıdaki yorım kısmından düşüncelerinizi yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnsan sağlığına zararı olmayacaksa neden bekleniyor hemen başlarsın tedavi yöntemine