Cumhurbaşkanlığı'ndan Öğretmen Atama Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanlığı'ndan Öğretmen Atama Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Konu MEB'e iletilecek.

Eğitim 17 Mayıs 2022 23:28 0
Cumhurbaşkanlığı'ndan Öğretmen Atama Açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum'dan öğretmen atamaları hakkında açıklama.

Tv 100 ekranlarında , Gazeteci Candaş Tolga Ik'ın sunumu ile yayımlanan Az Önce Konuştum adlı programa katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum, burdaa gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

ÖĞRETMENLERDEN MESAJ YAĞMURU

Atama bekleyen on binlerce öğretmen, sosyal medya üzerinden gazeteci Candaş Tolga Işık'ı soru yağmuruna tuttu. Atamaların ne zaman olacağı sorularının yöneltildiği Işık, bu seslere kayıtsız kalmadı ve programın konuğu Uçum'a bu konuda soru sordu. 

Candaş Tolga Işık açıklamasında, "Şu anda binlerce, kıymetli öğretmenleirn mesajlarından diğer mesajları Mehmet Bey'e soramıyorum. Aslında haklısınız söylediğiniz şeyde. Ama sayın Uçum'un Milli Eğitim'le hiçbir alakası yok. Ben size sorayım ama izin verin diğer soruları göreyim. Yine de soorayım. Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı soruluyor. Ben daha önce de sordum ben sorduğumda üzerinden 1 ay geçiyordu şimdi 71 gün geçiyor. Hala o öğretmenlerin atamaları yapılmadığı için değerli öğretmenler bunu size sormamı istiyorlar. Sizin de yetki alanınız olmadığı için saçma bir şey yaptığımızın farkındayım. Milli Eğitim Bakanına söyler misiniz?" dedi.

Uçum ise şunları söyledi: "Tabi söylerim. Ben hukukçuyum ve uzmanlık alanım hukuk. Eğitim öğretim ile ilgili ayrı kurul var. MEB Bakanı var. Sayın Cumhurbaşkanı var. Eğer bir plan varsa açıklamışlardır. Devlet bu durumun planlamalarını yaptığında zaman yönetimini de yapar. Bir söz Cumhurbaşkanının ağzından çıktıktan sonra planlama başlar. Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda bir gelişme olursa kamuoyu ile paylaşır."

Öğretmen atama duyurusu geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç