Cumhurbaşkanlığı Açıkladı: Açık Cezaevi İznindeki Mahkumlara Denetimli Serbestlik
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanlığı Açıkladı: Açık Cezaevi İznindeki Mahkumlara Denetimli Serbestlik

Cumhurbaşkanlığı'ndan bir son dakika haberi geldi. Açıklamada açık cezaevi izinlerindeki mahkumlara denetimli serbestlik müjdesi verildi.

Haberler 17 Mayıs 2022 00:11 240
Cumhurbaşkanlığı Açıkladı: Açık Cezaevi İznindeki Mahkumlara Denetimli Serbestlik

Açık cezaevi izinleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum bir son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Uçum, açık cezaevi izinlerine ilişkin sevindiren haberi verdi. 

DENETİMLİ SERBESTLİK VERİLECEK

100 bine yakın insan açık cezaevinden çıktı ve 31 Mayıs'ta durum sona eriyor. Yeni bir çalışma var mı? Covid nedeniyle cezaevinden çıkarılanların geri dönmemeleri için kısmi af var mı?" sorusuna Uöum şu şekilde yanıt verdi:

"O af değil de şöyle: Adalet Bakanlığının yürütme tarafından , açık cezaeivnden izinli olanlarla ilgili bir hazırlığı vardı. İnfazının tamamlanmasına 1 yıl ya da 2 yıl kalanlarla ilgili bir denetimli serbestlik mekanizması getirilmesi için bir hazırlık yaptı Adalet Bakanlığı. Bu 6. paketin iç.inde olacaktı. Bu şu anda mecliste. AK Parti grubu çalışıyor." 

Açıklama aşağıdaki videoda 1.24.28'inci süreden sonra , videonun sonlarında geldi.

KONU MECLİSTE

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum yaptığı son dakika açıklamasında konunun mecliste olduğunu , önümüzdeki günlerde 6. yargı paketine eklenmesi için görüşmelerin yapılacağını ve buna meclisin karar vereceğini söyledi. 

KABUL OLURSA NE OLACAK?

Söz konusu düzenleme kabul edilirse açık cezaevinden izinli çıkan ve cezasının bitmesine 1 ya da 2 yıl kalan mahkumlar, bu sürelerinde denetimli serbestlikten faydalanacak. 

Sizce kısmi af mı gelmeli yoksa 1-2 yıl denetimli serbestlik mi verilmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Uçum yaptığı açıklamada, 31 Mayıs'a kadar bu konunun çözüme kabuşturulmasının beklendiğini söyledi. Konu gündeme geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (240)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
af gelmesi lazım af yoksa oy yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yasa cıksın yada denetimler uzasın yoksa yazık olacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mükerrerlerle ilgili yasada çıkarılmalı zaten çok saçma suç bile olmayan trafik veya direnme gibi suçlardan binlerce kişi mükerrer tekerrür den dolayı kapalıda ceza çekiyorlar.Terörden olanlar yasadan yararlanırken bunlar %4/4 uygulamış o yapiliyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Af çıkması lazım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zaten kovittekiler kiminin denetimi bir yıl kiminin üç yıl bırakın bu işleri kolapaaa