Cumhurbaşkanından Son Dakika Açıklaması Geldi: İşte 24 Ekim 2022 Kabine Kararları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanından Son Dakika Açıklaması Geldi: İşte 24 Ekim 2022 Kabine Kararları

Son dakika haberi: Kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti ve kabine kararlarını duyurdu.

Haberler 24 Ekim 2022 19:57 0
Cumhurbaşkanından Son Dakika Açıklaması Geldi: İşte 24 Ekim 2022 Kabine Kararları

Son Dakika: Kabine sona erdi: İşte kabinede alınan kararlar 24 Ekim 2022.

24 Ekim 2022 kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçti ve açıklama yapmaya başladı. 

İşte Erdoğan'ın kabine sonrası açıklamaları:

Ülkemizin önde gelen tarım, sanayi, turizm bölgelerini birbirine bağlayan Çanakkalemize otoyol ve köprünün tamamlayıcısı niteliğinde yeni yatırımlar kazandırdık. Ayvacık-Küçükkuyu, Asos ve Troya Tünelleri bölgedeki trafiği rahatlatacak projedir. Bu eser aynı zamanda Kaz dağlarına zarar vermeden 50 dakikalık yolculuk güzergahını 5 dakikaya indirmiştir.

Aynı gün ülkemize ziyaret gerçekleştiren Arnavutluk Başbakanı ile verimli görüşme yaptık. 12 Ekim'de Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gittik. Muhtelif alanlarda imzalanan 6 yeni anlaşmayla Türkiye-Kazakistan işbirliğini daha da güçlendirdik. Ertesi gün teşkilat haline dönüşen Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı vesilesiyle çok sayıda kişiyle bir araya geldik.

Beş Telsiz Millet Bahçesi'nin açılışını 14 Ekim Cuma günü yaptık. Aynı Amasra ilçesinde kömür ocağında meydana gelen patlamada 41 kardeşimizi şehit verdik. Ertesi gün hem bölgeyi ziyaret ettik, şehitlerimizin cenazelerine katıldık.

Mesleki ve teknik liseli gençlerimiz için cazip hale getirecek ilave düzenlemelerin hazırlıkları içindeyiz. Bartın'daki benzeri kazaların önüne geçmek için bölgede madenciliğe özel meslek lisesi açma projesi bulunuyor. Yaşanan kazayla ilgili iş güvenliğinden, teknik eksikliklere kadar herşey araştırılıyor. Ortaya çıkacak sonuçlara göre gereken yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Yaklaşık 20 bin muhtarımızın katılımı ile Ankara Muhtarlar Evi'nin açılışını gerçekleştirdik. Perşembe günü Azerbaycan'a giderek işgalden kurtarılan bölgede inşa edilen Zengilan Havalimanı'nın açılışını kardeşim İlham Aliyev'le yaptık. İlişkilerimizin tapusu niteliğindeki Şuşa Beyannamesi'ni yıldırım hızıyla meclislerimizden geçirerek yeni dönemi tescil ettik.

Hafta sonu Malatya ve Diyarbakır'da vatandaşlarla bir araya geldik. Diyarbakır'daki toplu açılışa 70 bin kişi katıldı. Onda da hava alanından taa toplu açılışın yapılacağı yere kadar bir başka heyecan bir başka mutluluk vardı. Cesur Diyarbakır Annelerini yürekten selamlıyorum. 

Önümüzdeki günlerde de pekçok programla da ülkemize hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Yarın konut işyeri ve arsa projesinin ilk temel atma projesini gerçekleştireceğiz. Cuma günü seçim beyannamesini açıklayacağız. Cumartesi günü 29 Ekim programından sonra TOGG'un banttan indirme törenine katılacağız. Kasım ayında Türk devletleri teşkilatı ve G20 liderler zirvesine katılacağız. 

Cumhuriyetin 100'üncü yılına hazırlanıyoruz. Bizim için bu yıl dönümü sadece devletimizin 2. yüz yılını gösterenden fazla manaya sahip. Son 1000 yılda kurduğumuz üçüncü devlet olan ülkemizi her alanda milletçe hayalini kurduğumuz hayalin adını Türkiye Yüzyılı koyduk.

Türkiye'nin siyaseti ekonomisi ve tüm gelişmeleri dünyada olup bitenlerden bağımsız değil. İnsallah bu dönemde dünyamz parıltılı kavramları önümüzde getiren sapkın dayatmalardan kurtulacaktır. Her alanda büyüen bir Türkiye için çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılı Hedefimiz sadece refahı ülkemizi yükseltme gayesi taşımıyor. Aynı zamanda inanç, kültür ve medeniyet köklerimizi ihya edecek adımdır. 

Tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. Gelin Türkiye Yüzyılını geçen 20 yılda inşaa ettiğimiz alt yapının üzerine kuralım. Gelin 2023 'ü ülkemizin en büyük atyılımının başlangıç noktası haline getirelim. Çözülmemiş hiçbir mesele bırakmamak için neler yaptığımızn en yakın şahidi milletimizdir.

Tüm umudunu ülkenin felaketina bağlayan siyasilerle uğraştık. Ülkemizin bu hususta hak ettiği günlere ulaşması uzak değil. Bugün de ülkemizin tüm sorunlarını çözecek gayreti sürdürüyoruz. Her bir vatandaşımızı layık olduğu haklara özgürlüklere, refah düzeyine kavuşturmada kararlıyız. Umutlarımızın üzerinin gölgelenmesine rıza göstermeyeceğiz. Her kesimden insanımız bizimle olduğu müddetçe önümüzde duracak , bizi engelleyecek güç tanımıyoruz. Ülkemizin zenginliğini her kesimle adil şekilde dağıtmaya devam ediyoruz.

Türkiye'nin en kapsamlı sosyal programlarını biz getirdik. Bunun sebebi eskiye göre milletin daha çok sıkıntı çektiği değil, insanımızın hayat standardı çıtasının yükselmiş olması. 

İhtiyaç durumunda insanımızın yanında olduğumuzu gösterdik. Nitekim geçmişte sadece yakacak ve gıda gibi sadece birkaç başlıkta yardım alan vatandaşlar, şimdi geniş bir alanda devleti yanında buluyor. Aynı şekilde osysal destek verilen kesimler, engellilerden yaşlılara, eşi vefat eden kadınlardan eğitim görenlere kuışatıcı bir yaklaşım var. 

Biz sadece herkesin elinden tutmakla kalmadık, sosyal destek sisteminin mantığını da değiştirdik. Annesi ile çocuğu ile bir bütün olarak ailenin tammaını koruyacak çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bugün aileye yönelik yeni bir adımın müjdesini paylaşmak istiyorum

SYDV'ler vasıtasıyla kadın ve çocuklar için kurduğmuz aile destek merkezleri ve sosyal dayanışma merkezleri var. Bu merkezlerde kadınları üretken hale getirmeye çocuklar için faaliyetler var. Kadın ne kadar güçlü olursa hem kendi hayatında hem çocuğunu yetiştirmede ayakta tutmakta başarılı olacak. Son dönemlerde aile yapımızı yıkmaya yönelik tedbirleri, bu merkezleri güçlendirerek tahkim ediyoruz. Ülkemizde halen olan 330 aile destek merkezi sayısını 606 sosyal yardımlaşma merkezlerini 116'ya çıkarıytoruz. 1.2 milyar liralık kaynak ayırıyoruz. 

Türk Tabipler Birliğinin başındaki kişi ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bu kişi ve kurumu ile ilgili çalışma başlatılacak. Bu kurumun başındaki Türk kelimesinin kaldırılması için düzenleme yapılacak.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç