Cumhurbaşkanı'ndan Sanayicilere Sert Tepki: 'Ciddi Para Kazandılar Ama...'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı'ndan Sanayicilere Sert Tepki: 'Ciddi Para Kazandılar Ama...'

Özbekistan dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanayicilere tepki gösterdi.

Yaşam 31 Mart 2022 17:19 0
Cumhurbaşkanı'ndan Sanayicilere Sert Tepki: 'Ciddi Para Kazandılar Ama...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan Özbekistan'da yaptığı açıklamada sanayicilere tepki gösterdi ve önemli ifadeler kullandı.


Özbekistan dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanayicileri yakından ilgilendiren önemli ifadeler kullandı. Pandemi nedeniyle işlerin aksadığını , şimdi ise Ukrayna ile Rusya arasında savaşın olduğunu söyleyen Erdoğan , bunun tüm dünyada ekonomik daralmaya neden olduğunu, bunun Türkiye'de de yansımalarının olduğunu söyledi. Devlet olarak , hükümet olarak sürekli feragatlerde bulunduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yani KDV indirimi, teşvikler, vergi muafiyetleri yapıyorsunuz dezavantajlı grupları korumak için. Ama öyle bir şey var ki, bu dönemde olağanüstü zenginleşenler, muazzam karlar elde edenler de var. Devlet kendi üzerine düşüyor, feragat yapıyor. Feragat etmesi gereken sadece devlet mi? Bunu nasıl değerlendirirsiniz?" ifadelerini kullandı.


SANAYİCİ BU DÖNEMDE CİDDİ PARALAR KAZANDI


Sanayicilerin bu dönemde ciddi oranda paralar kazandığını söyleyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, para kazananın ben para kazandım demediğini, bunun aksine daha da istediğini söyledi. Örnek veren Erdoğan, "Örneğin diyelim altyapıda, üst yapıda müteahhit firmalar var. Bazı sıkıntılar yaşıyorlar." dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:


"Maalesef çimento sektöründe, demir çelikte bu işi fırsata dönüştüren sanayiciler var. Bu bir gerçek. Bütün bunlara rağmen, onlar zam üstüne zam yapıyorlar. Bir taraftan da bu evlerin, bu inşaatların yapılması lazım. Şimdi arkadaşlarla değerlendirmeleri yapıyoruz. Diyoruz ki, bunların üzerinde duralım, çalışalım. Ama bir ülkede inşaat sektörü durursa adeta ekonomide hayat durur. Çünkü inşaat sektörünün durduğu yerde yaklaşık 250 civarında kalemde faaliyet gösteren firmalar durur. Bunları biz bir tarafa koyamayız ki. Onun için arkadaşlar şu anda bu işin de üzerinde çalışıyorlar."


AMACIMIZ VATANDAŞIMIZI KORUMAK


Hükümet olarak amaçlarının vatandaşı korumak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm güçlerini vatandaşları korumak için kullanacaklarını, stokçuluk yapanların üzerine gideceklerini söyledi.


İhracat konusuna da değinen Erdoğan, "Biz şimdi ihracatta iyi bir noktadayız. İşte 250 milyar doların üzerine inşallah çıkacağız. Bütün bunlarla beraber turizmde yavaş yavaş bir toparlanma başladı. Bir tarafta da Rusya-Ukrayna savaşı var. Biz sadece 5 milyon civarında turisti Rusya’dan alıyorduk, 2 milyon 100 bin turisti Ukrayna’dan alıyorduk." dedi ve sözlerini şu şekilde sonlandırdı:


"Bunlar bizim için çok çok önemliydi. Şimdi tabi bu şartlarda aynı çekimi oralardan yapamayacağız. Onun için şimdi tabi farklı ülkelerden turist çekmenin gayreti içerisindeyiz. Kültür ve Turizm Bakanımız bunun çalışmalarını yapıyor veya farklı ürünlerle açığı kapatmanın gayreti içerisinde olacağız."


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç