Cumhurbaşkanından Sabit Gelirlilere İyi Haber: Zam Tarihi Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanından Sabit Gelirlilere İyi Haber: Zam Tarihi Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı ve sabit gelirlilere yeni maaş zammı için sene sonunu işaret etti.

Ekonomi 18 Tem 2022 23:57 3
Cumhurbaşkanından Sabit Gelirlilere İyi Haber: Zam Tarihi Verdi

Cumhurbaşkan Erdoğan'dan sabit gelirliler için açıklama.

Kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulıundu. Erdoğan yaptığı açıklamada Türkiye'nin selamete kavuşturmakta kararlı olduklarını söyledi ve sabit gelirli vatandaşların gelirlerinin yıl sonunda yeniden arttırılacağını söyledi.

HANİ EKONOMİK SIKINTI VARDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında araç satış rakamlarını verdi ve sıfır araçta vatandaşların kuyrukta beklediğini söyleyerek, "8.5 milyondan araç sayısı veriyorum 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyorduk. Rakam ortada. Şu an otomobil satış yerlerinde birinci el araç bile bulmakta sıkıntı çekiyorlar. İkinci el ile işi idare etmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı ve ekonomik sıkıntı var idyenlere tepki gösterdi.

FİYAT ARTIŞLARI VE DÖVİZ KURU

"Bu küresel fırtınadan Türkiye'yi kurtararak sahili selamete kavuşturmakta biz kararlıyız. Geçmişten bugüne edindiğimiz tecrübeler ışığında yönetim sisteminde de köklü değişiklikler gerçekleştirdik." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kur ve enflasyotnda yaşanan dalgalanmanın , fiyat artışlarının vatandaşlara etkisini azaltmak için yeni adımlar atılacağını söyledi ve "Kurdaki dalgalanmanın ve fiyat artışlarının insanlarımıza verdiği zararı telafi etmek için adımlar atıyoruz. Gelirleri artırmak için artışlar yapıyoruz. İnsanımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik." dedi.

SABİT GELİRLİLERE TARİH VERDİ

Sabit gelirlilerin maaşlarının iyileştirilmesi konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıl sonunda sabit gelirlilerin durumunu değerlendirerek yeniden artış yapacağız. Türkiye'yi 2023 hedeflerine kavuşturduğumuz gibi 2053 vizyonuna da ulaştıracağız. Ülkemizi vesayetin zincirlerinden, terör örgütlerinin pençesinden, dışarıdaki düşmanların tuzaklarından velhasıl 20 yıldır bunca badireden nasıl kurtardıysak bundan sonraki sıkıntılardan da biz kurtaracağız. Yeter ki sabredelim, yeter ki üretelim, yeter ki kardeşliğimize halel getirmeyelim.

Sporcularımız bu yılın ilk 7 ayında uluslararası gösterdikleri başarılarla bizleri gururlandırdı. Sporcularımız son olarka Cezayir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda başarı çıtasını artırdı. 108 madalya ile dönen sporcularımızı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum." dedi.

SABİT ÜCRETLİLER: ASGARİ ÜCRET MEMUR VE EMEKLİLER İLE KAMU İŞÇİLERİ

Sabit ücretli denilince akla gelen kesimler asgari ücretliler, kamu işçileri, memurlar ve emekliler oluyor. Bu personellerin maaşları Ocak 2022'de yeniden belirlenecek. Asgari ücret 2023 yılı için Aralık ayında belirlenecek. Aralık 2022'de toplanacak komisyon Aralık'ın son haftasında 2023 asgari ücreti kamuoyuna duyuracak. Memur, emekli ve kamu işçileri için ise Ocak ayının ilk  haftasında maaş zamları belli olacak.

Maaşlara zam sürecinden haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ver bakalım sen zammı yaptıkça çalışamayan insanlar mağdur oluyor esnaf mağdur oluyor ustunede herşeye zam geliyor yap gardaş yap
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu sabit gelirliler dediğimiz zaman özel sektörde asgari ücretle calışanıda kapsıyormu?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tabikide ekonomik sıkıntı yok asgari ücretle her 3 ayda bir araba degistiriyorum atlardan inip eşeğe binmek gibi bişi bu