Cumhurbaşkanından Memurlara Müjde Geldi: 3600 EK Gösterge Kapsamı Genişledi (Son Dakika Kimlere Verilecek)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanından Memurlara Müjde Geldi: 3600 EK Gösterge Kapsamı Genişledi (Son Dakika Kimlere Verilecek)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçi ve memurlara müjde.

Son Dakika 5 Haz 2022 15:47 0
Cumhurbaşkanından Memurlara Müjde Geldi: 3600 EK Gösterge Kapsamı Genişledi (Son Dakika Kimlere Verilecek)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaş zammı, memurlara ve çiftçilere müjde.

Kızılcahamam'da kampta açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

"Bir yandAN küresel denkler içinde ülkemize yol açmaya çalışırken, insanlarımızın üzerindeki hayat pahalılığı yükünü azaltmanın çaresini arıyoruz. Kur ve maliyet artışları ile izah edilemeyecek her artışı mercek altına aldık. Tüm sektörlerin listesi var. TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı verileri, enflasyonun artık aşağı yönlü eğilime girdiğini gösteriyor. 

Petrolün 2-3 katına, doğalgazın 3 katına, kömürün fiyatının 10 kata çıkması bizim suçumuz değil. Sadece biz değil bu ürünleri yurt dışından alan herkes öyle. Hayat pahalılığına çözüm arıytoruz.

Ücretlilerin maaşlarını arttırarak aradaki farkı azaltacak formüller arıyoruz. Bu büyük sarsıntıdan ülkemizi en az kayıpla aşmaya çalışacağız. 

Vatandaşlarımıza ülkemizde bunu yapabilecek birikime sahip tek kadornun biz olduğunu söylüyoruz. Elini vicdanına koyan, aklını kiraya vermeyen herkes bunu düşünür. 

Seçime az kala bu tablo işimizi zorlaştırabilir. 20 yıllık tarihimizde hiç işimiz kolay olmadı. Biz bu günlere akrebin kıskacında yoğrularak geldik."

ÇİFTÇİ VE MEMURA 2 AYRI MÜJDE

Tarımsal faaliyetler hem çiftçilerin ana gelir kaynağıdır. Türkiye'de hiçbir gıda ürününün sıkıntısını çekmedik. Tahıl sebze ve meyve fiyatlarındaki dalgalanmalar üretim eksikliğinden değil , bir kısmı maliyetlerin yükselmesinden, bir kısmı fırsatçılıktan kaynaklanıyor. Bu hususta hazırlıklar tamamlanıyor ve yakında hayata geçecek. 

Çiftçilerimize sık sık olumsuz gelişmeleri işaret ederek birt karış toprağı dahi boş bırakmadan ekin dedik. Yeni hasat dönemine girdiğimiz bu günlerde mahsulün bereketli olduğunu görüyoruz. TMO'nun 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatlarını ve teşvik rakamlarını açıklamak istiyorum. Bu fiyatları belirlerken çiftçilerin alın terlerinin karşılığını alarak üretime devam etmesini dikakte aldık.

TMO sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 TL prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacak. Hayırlı olsun.

Arpa alım fiyatı ton başına 5500 lira alım ve 500 lira prim olmak üzere 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Prim ödemesinden ürününü TMO'ya veren çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticiler faydalanabilecek. 

MEMURLARA MÜJDE: EK GÖSTERGEDE KAPSAM GENİŞLEDİ

Çalışan ve emekli memurlar ile ilgili 3600 çalışması var. Bu çalışma tamamlandı ve meclise geliyor. Yarınki kabine sonrası yapılacak milletee sesleniş konuşmasında bu hazırlığı detayları ile anlatacağım. Bugün burada sadece daha önce söz veridğimiz 4 grubu değil. 5 milyonu aşkın memur ve emeklileri ilgilendiren formülle bu meseleyi çözdüğümüzü söylemek istiyorum."

KABİNE SAAT KAÇTA?

Kabine öğleden sonra 15.30 civarında başlayacak ve sdaat 19.00 civarında sona ermesi bekleniyor. Toplantı sona erdiğinde açıklamadan bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç