Cumhurbaşkanından Maaş Zammı Açıklaması: İşte Enflasyon Farkı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanından Maaş Zammı Açıklaması: İşte Enflasyon Farkı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu ve Temmuz'da enflasyon farkı zammını işaret etti.

Çalışma Hayatı 13 Haz 2022 14:55 0
Cumhurbaşkanından Maaş Zammı Açıklaması: İşte Enflasyon Farkı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaş zammı açıklaması: İşte enflasyon farkı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan az önce maaş zamları hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan açıklamasında çalışanlar ile emeklilerin enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları dövizden TL'ye yönlendirmek için yeni hamlelerin geldiğini söyledi ve "İnsanlarımızın döviz alışkanlığını TL'ye çevirmek için çeşitli alternatifleri gündeme alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz." dedi. Polise yumruk atan HDP'li vekile sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "Bölücü örgütün uzantılarının İstanbul’da ortalığı birbirine katmaları polisimize saldırmaları terörist başını öven sloganlar atmaları, provokasyondan öte kalleşliktir, namuzsuzluktur, kanıbozukluktur." dedi. 

MAAŞ ZAMLARI

Hayat pahalılığının farkında olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyada sıkıntıların yaşandığını, enflasyonun dünyanın sorunu olduğunu söyledi. Bunun üstesinden gelineceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Ukrayna savaşı çıkmasının birçok şeyi geciktirdiğini ve bu aylarda alınacak yeni ekonominin meyvelerinin 2023 Şubat Mart ayında alınacağını söyledi.

Açıklamasının devamında da maaş zamlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon farklarıyla ocakta ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız." dedi. dedi. 

"ASIL MÜJDELER BUNDAN SONRA GELECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada maaş zammına değindikten sonra asıl müjdelerin bundan sonra geleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, "Asıl müjdeler, asıl kazançlar bundan sonra." ifadelerini kullandı. 

İŞTE ENFLASYON FARKI

Şimdiye kadar 5 aylık enflasyon farkı oluştu. Açıklanan rakamlara baktığımızda memur ve memur emeklileri için şimdiye kadar yüzde 28.14'lük enflasyon farkı oluştuğu görülüyor. 

5 aylık enflasyon oranı ile;

- SSK ve Bağ-Kur emekli zammı 35,64

- 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı 35,14.

4 Temmuz günü Haziran ayı enflasyonu açıklanacak ve bu açıklama ile birlikte memur ve emeklilerin maaş zamları belli olacak. Beklentilere göre baktığımızda SSK ve Bağ Kur emeklilerine yüzde 40 seviyesinde, memura ise en az yüzde 38 seviyesinde zam bekleniyor. 

Öte yandan hükümet , maaşlara ek zamlar, refah payı düzenlemesi yapacağını da açıkladı. Bunlarla birlikte memur ve memur emeklisinin en az yüzde 40 zam alması bekleniyor. SSK ve Bağ Kur emeklileri için ise en düşük maaşın arttırılması teklifi masada.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELİP GELMEYECEĞİ HALA NET DEĞİL

Asgari ücrette ise hala net bir açıklama yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması Temmuz'da enflasyon farkı yönünde oldu. Her sene Temmuz ayında memur ile emekliler Temmuz ayında enflasyon farkı alıyor. Bu açıklamaya göre asgari ücrete ek zammın beklenmediği görülüyor.

Şimdiye kadar hükümet kanadından asgari ücret konusunda hep muallakta açıklamalar geldi. Bu konunun artık netleşmesi ve asgari ücrete ek zam var mı yok mu sorusuna net cevap verilmesi gerekiyor.

Zamlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç