Cumhurbaşkanından Kabine Sonrası Memurların Temmuz Maaş Zammı Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanından Kabine Sonrası Memurların Temmuz Maaş Zammı Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan memurların Temmuz maaş zammına ilişkin açıklama geldi.

Çalışma Hayatı 27 Haz 2022 20:16 0
Cumhurbaşkanından Kabine Sonrası Memurların Temmuz Maaş Zammı Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan memur maaş zammı açıklaması.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sona erdi. Toplantının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millete Sesleniş konuşması yaptı.

Kabineden sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Erdoğan açıklamasında memurların maaş zammına değindi ve şunları söyledi:

Ek bütçenin 217 milyar lirası personel ödemesi 154 milyarı sosyal güvenlik kurumuna yapılacak transferler, 134 milyar lirası elektrik ve doğalgaz giderleri, 105 milyarı stratejik yatırımların tamamlanması, 103 milyar lirası mahalli idarelerin desteklenmesi, 43 milyar lirası deszavantajlı kesimi destekleemk için, 35 milyar lirası tarıma destek. 

Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden ek bütçeyi karalamak isteyenlere bir çift söz söylemek istiyorum. Bizim sistemimizde Cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli milletvekilleri ve eski cumhurbaşkanları ile merhum cumhurbaşkanlarını hak sahiplerine yapılan ödemelerin göstergesidir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı emekli milletvekili maaşı Cumhurbaşkanı maaşına endekslidir. Yol açacağı mağduriyet nedeniyle vazgeçmemiz mümkün değil. Bunun için burada TBMM'ye bir çağrıda bulunmak istiyorum . Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talepo ediyorum."

"Memur ve emeklilere enflasyon farkını vereceğiz. Amacımız , enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir. Detaylarını bilahare açıklayacağımız artışların memur ve emeklilere hayırlı olmasını dilyorum. 

Meclisteki ek gösterge memur ve emeklilerin tamamını ilgilendiriyor.

Temmuz ayında 8 Temmuz'da memur maaşları zamlı yatacak. "

Sizce memur maaşına ne kadar zam gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç