Cumhurbaşkanından Faizsiz Kredi, Doğalgaz, Elektrik ve Türkiye Aile Destek Programı Müjdesi (Başvuru Nasıl?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanından Faizsiz Kredi, Doğalgaz, Elektrik ve Türkiye Aile Destek Programı Müjdesi (Başvuru Nasıl?)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faizsiz kredi, sosyal yardım müjdesi geldi.

Son Dakika 26 Eylül 2022 18:08 1
Cumhurbaşkanından Faizsiz Kredi, Doğalgaz, Elektrik ve Türkiye Aile Destek Programı Müjdesi (Başvuru Nasıl?)

Erdoğan müjdeleri açıkladı.

"Tarım sektörüne verdiğimiz destekleri genişlettiğimiz bu dönemde çiftçöilerimizin en önemli gideri olan elektrik faturalarındaki KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük. Yine elektrik faturalaır ile ilgili yeni düzenleme müjdesini veiryorum.

Bundan sonra fatura aylık ödenmek yerine hasat sonunda , yani ürünler satılıp gelir elde edildiğinde ödenebilecek.

Ziraat Bankamız bu imkandan yararlanmak isteyen çiftçilerin faizsiz kredisini hasat sonunda tahsil edecek. Ayrıca çiftçilerin elektrik borçları için yine Ziraat aracılığıyla kolaylık getiriyoruz. Geçmiş dönem borçları 5 yıla varan vade ile ve faisiz geri ödeme ile kapatabilecek. Elektrik dağıtım şirketleri ile gecikme zamı uygulanmadan hatta ana paradan da feragat ile anlaşmaya vardık. Amacımız çiftçilerimizin şevkini arttırarak gıda enflasyonunu düşürmek. 

Bilindiği gibi dün İTO'da hem işverenleri hem çalışanları ilgilendiren 3 düzenlemenin müdjdesini verdik. İşçilere yemek yardımını 51 liraya çıkaran , vergi dışı yapan, elektrik ve doğalgazda 1000 liraya kadar vergiye tabi tutan ve yurt dışındaki işçiere vergi istisnası.

Yardım programları 2022 'de ayırdığımız bütçeyi 6 milyar liradan 11 milyar liraya çıkarmıştık. Bu çerçevedede prefabrik ev yapımını 150 bin liraya, ebtonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarıum yardımını 75 bin liraya , öksüz yetim yardımını 300 liradan 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapanlara 400 lira, şartlı sağlık yardımını 55 liradan 100 liraya yükselttik. Biz sosyal desteklerin sadece yoksullara değil, hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara verildiği anlayışla sistemi sürekli geliştiriyoruz. Mesela Doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayındna itibaren başvurusuj b aşlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin kişiye yaptık.

Yeni başvuruda ev sahiplerinin yanında kiracıları da kapsama aldık. Destek tutarını da hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde arttırdık. Bu dönemde 3 milyar liralık doğalgaz desteği vereceğiz. 

Başarı ile süren 15 milyar liralık bütçeye sahip, Türkyie Aile Destek Programımızın kapsamını genişletiyoruz. Bütçesini de 25 milyar lira ilave ile 40 milyar liraya yükseltiyoruz. Böylece bu programı hane sayısının 10'da birine vereceğiz. Çocuklar için ilave destekler getiriyoruz. Elektrik tüketimden Aile desteği programına dahil olanlar da yararlanabilecek. 

Program kapsamında hane geliri hesabını dahil etmiyoruz."

Kadın Erkek Diğer Adaylarla BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediye taşeronlarına kadro istiyoruz