Cumhurbaşkanından Emekli ve Asgari Ücret Talimatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanından Emekli ve Asgari Ücret Talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam yapılan MYK'da asgari ücret ve emeklilerin maaşları ile ilgili talimat verdi.

Ekonomi 5 Ekim 2022 08:30 0
Cumhurbaşkanından Emekli ve Asgari Ücret Talimatı

Son dakika : Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dar gelirli, asgari ücret ve emekliler hakkında açıklama.

AK Parti MYK toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün akşam düzenlenen MYK toplantısına seçim işleri başkanı Ali İhsan Yavuz da katıldı. Yavuz burada yaptığı açıklamada , Türkiye genelinde, Haziran 2023 tarihidne yapılacak sçeimlerde görev alacak partili isimlere, sandık başı işlemler, oy sayımı sırasında yapılacaklar ve oyların tutanağa geçirilmesi esnasında yapılacaklarla ilgili bir sunum yaptı ve dikkat edilmesi gereken konuların altını çizdi. Bu konuda Erdoğan, sandıklara sahip çıkılması talimatını verdi.

EKONOMİ

Toplantının devamında AK Parti'nin seçim sürecinde izleyeceği politikaya ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşlara zam için Ocak 2023'ü işaret ettiği toplantıda enfalsyonun dikkate alınacağı ve buna göre dar gelirlileri gözetecek şekilde adımların atılacağını söyledi. 

Atılacak adımların vatandaşlara ek yük değil , alım gücünü arttıracak adımlar olması gerektiğini , bu konuda çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaad edilen şeylerin bir an önce yapılması gerektiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı ERdğan burada yaptığı açıklamada, “Seçim takvimi başlamadan bunları halletmemiz lazım. Bir yandan parlamentoda bir yandan sahada çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Son yasama yılında, vatandaşın beklentilerini karşılayacak şekilde çalışmalıyız” dedi.

TARİH

Asgari ücretlilerin maaş zamları Aralık ayının son haftasında, memur ve emeklilerin maaş zamları ise 3 Ocak 2023'te belli olacak. Süreçten haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç