Cumhurbaşkanı: Vatandaşımıza Ucuz Kıyma ve Et Yedireceğiz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı: Vatandaşımıza Ucuz Kıyma ve Et Yedireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu ve vatandaşlara ucuz et ile kıyma müjdesini verdi.

Siyaset 1 Nisan 2022 12:25 0
Cumhurbaşkanı: Vatandaşımıza Ucuz Kıyma ve Et Yedireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ucuz et ve kıyma açıklaması: Milletimize ucuz et ve kıyma yedirmekte kararlıyız.


Önceki gün Özbekistan'a giden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , dönüşte uçakta önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı açıklamada ucuz et ve kıyma meselesine değindi. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte pazarlara çıkan vatandaşlar, pahalılık nedeniyle sadece az sayıda ürün alabildi. Et ve kıyma alanların sayısında ise geçen senelere göre önemli bir düşüş var. Bu durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. Erdoğan yaptığı açıklamada vatandaşlara ucuz et yedirmede kararlı olduklarını söyledi.


KDV'lerde yapılan indirimler sonrası bazı ürünlerin fiyatlarına ekstra zam geldiği bildirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan buna tepki gösterdi ve haksız fiyat arttıranların, KDV indirimlerini raflara yansıtmayanların ve stokçuluk yapanların üzerine gideceklerini söyledi. Sanayicilerin bu dönemlerde ciddi karlar ettiğini söyleyen Erdoğan, kazandıkları paralardan bahsetmediklerini , daha da istediklerini söyledi.


Gıda güvenliği konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyen Erdoğan, vatandaşların yalan yanlış haberlere itibar etmemesi gerektiğini söyledi ve bu konuda buğdayda bir sıkıntı olduğunu, ancak bu sıkıntının ise büyük oranda çözüldüğünü söyledi. Silolarda bir sıkıntı olmadığını , daha da takviye yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan , kırmızı ette bazı fırsatçıların iş başında olduğunu söyledi. Bu konuda Tarım Bakanı ile görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dedi ki, elimizdeki, TİGEM çiftliklerimizdeki kesimlik hayvanları bir an önce keselim ve bu ramazan ayında bir defa evlere kıymada, kuşbaşında ucuz et girme imkanı olsun. Bu arada da yine belki duruma göre Türkiye'nin dört bir yanına ekiplerini gönder, elinde kesimlik hayvanı olanlardan biz bu hayvanları da alalım. Yine ithal noktasında da ramazan sonrasına yönelik bir adım atmış olalım."


UCUZ ET VE KIYMA


"Çünkü biz vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. Kıymada, kuşbaşı ette bunu başarmamız lazım dedik. Karkas olarak getirirsek karkas ette de bu adımları atabiliriz dedik. Tarım Bakanımız önce ülkemizin dört bir yanında çalışmasını yapacak, ondan sonra da ithalde de neler yapabiliriz, bunun üzerinde de ayrıca çalışmasını sürdürecek." dedi.


Kış aylarını geride bıraktıklarını söyleyen Erdoğan, artık yaza girildiğini, bundan sonra tarladan sürme vakti olduğunu söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç