Cumhurbaşkanı TMO Buğday ve Arpa Alımı Fiyatlarını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı TMO Buğday ve Arpa Alımı Fiyatlarını Açıkladı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere müjde verdi ve TMO buğday ve arpa alım fiyatını duyurdu.

Tarım 5 Haz 2022 15:51 0
Cumhurbaşkanı TMO Buğday ve Arpa Alımı Fiyatlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde geldi.

Kızılcahamam'daki kampta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada çiftçilere bir müjde vermek istediğini söyledi ve 2022 yılı TMO buğday ve arpa alımı fiyatlarını kamuoyuna duyurdu. 

Enflasyonun düşüş eğilimine girdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığının önlenmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

"Tarımsal faaliyetler hem çiftçilerin ana gelir kaynağıdır. Türkiye'de hiçbir gıda ürününün sıkıntısını çekmedik. Tahıl sebze ve meyve fiyatlarındaki dalgalanmalar üretim eksikliğinden değil , bir kısmı maliyetlerin yükselmesinden, bir kısmı fırsatçılıktan kaynaklanıyor. Bu hususta hazırlıklar tamamlanıyor ve yakında hayata geçecek. " diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Çiftçilerimize sık sık olumsuz gelişmeleri işaret ederek birt karış toprağı dahi boş bırakmadan ekin dedik. Yeni hasat dönemine girdiğimiz bu günlerde mahsulün bereketli olduğunu görüyoruz. TMO'nun 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatlarını ve teşvik rakamlarını açıklamak istiyorum. Bu fiyatları belirlerken çiftçilerin alın terlerinin karşılığını alarak üretime devam etmesini dikakte aldık."

TMO BUĞDAY ALIMI FİYATI 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan buğday alımı fiyatını, "TMO sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 TL prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacak. Hayırlı olsun." şeklinde açıkladı.

TMO ARPA ALIMI FİYATI 2022

Arpa alımı fiyatı ise "Arpa alım fiyatı ton başına 5500 lira alım ve 500 lira prim olmak üzere 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Prim ödemesinden ürününü TMO'ya veren çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticiler faydalanabilecek. " şeklinde açıklandı. 

Sizce bu rakamlar iyi mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç