Cumhurbaşkanı Sağlık Personellerine Zam İçin 20 Gün Önce Talimat Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Sağlık Personellerine Zam İçin 20 Gün Önce Talimat Verdi

AK Partili Mustafa Elitaş bir son dakika açıklamasında bulundu ve sağlık personellerine yapılacak maaş zammı hakkında detayları aktardı.

Çalışma Hayatı 1 Mayıs 2022 09:02 2
Cumhurbaşkanı Sağlık Personellerine Zam İçin 20 Gün Önce Talimat Verdi

AK Parti'den son dakika açıklaması: Sağlık personellerine maaş zammı konusunda önemli açıklama geldi.

AK Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Elitaş yaptığı açıklamada sağlık personellerine yapılacak maaş zammı meselesine değindi. Sağlıkçıların ücretlerinin 3 emel unsurdan olduğunu söyleyen Elitaş, maaş, döner sermaye ve performans kalemelerinden ikisinde düzenleme yapılacağını söyleyerek, "Sağlık bakanımız geçtiğimiz kasım ayında bir düzenleme getirdi. O kanun düzenlemesinde performansı ve döner sermayeyi ayırıp genel bütçenin içerisine koyma ortaya çıkmıştı. Ağustos 2021'de yapılan toplu iş sözleşmesinde döner sermayenin doktor hariç sağlık çalışanlarına yüzde 20 ekstra bir ücret sözleşmeye konulmuştu. Bununla birlikte doktorların elde edecekleri kısmı onlara verildi. Onu telafi edebilmek için bütçe kanununa bir hüküm koyarak gene bütçeden karşılanmak üzere yapmıştık. Ama ilk gelen madde de yaklaşık 40 bin doktoru ilgilendiren bir durum söz konusuydu. Sonrasında Cumhurbaşkanımız olaya müdahale etti. Şehir hastaneleri ve üniversitede çalışan doktorlar ile devlet hastanesi yada Sağlık Bakanlığında çalışan doktorlar arasında bir fark ortaya çıktı. Şehir hastanesinde hem Sağlık Bakanlığı adına hem de üniversite adına çalışan doktorlarımız var. Aynı mekanda iki farklı ücret ortaya çıkacak diye biz 6 maddelik yaptığımız düzenlemeyi 22 Aralık'ta geri çektik ve çalışmalar yaptık" ifadelerini kullandı.

 

CUMHURBAŞKANI 20 GÜN ÖNCE TALİMAT VERDİ

Sağlık personellerine maaş zammı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 gün önce talimat verdiğini söyleyen Elitaş, hazine bakanı , sağlık bakanlığı ve çalışma bakanı ile birlikte bu düzenlemeyi hayata geçirmek için yoğun şekilde çaba sarfettiklerini söyledi.  Elitaş açıklamasında, "Bütçe dengeleri çerçevesinde bunu hayata geçirmek için gayret ediyoruz. İlk anda ki yapılan biraz yanlış anlamaydı. Sanki en yüksek rakam 5 bin TL, en düşük rakam 2.5 bin TL gibi bordro ücretlerinde bir artış ortaya çıkacaktı. O artışı zam diye anladılar. Şimdi onu farklı bir şekilde düzenleyip Mayıs ayı içerisinde bunu gerçekleştiririz. Kanun olmadan da yapılan bir düzenleme vardı. Bizimle beraber çalışma bakanımız, hazine bakanımız ve sağlık bakanımızla yaptığımız toplantıda yasal düzenlemeye ihtiyaç duymadan bir iyileştirme yapılması konusunda mutabık kaldık. Bu devreye girebilir. Yasal düzenlemeye yapılması gereken kısım da Mayıs ayı içerisinde gerçekleşir" dedi.

 

Sizce bu maaş zammı yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yine yalannnnn yalannnnn
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hadi oradan bir şeyden bir haber insan. Sanki olaya hakim gibi açıklama yapmış. Sağlık çalışanlarınin hakkını odemediginiz gibi birde doktorların hakkını onlara verdik diyor. Dengesiz