Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Nasıl Ulaşabilirim? İşte İsteklerinizi İletmenin Yolu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Nasıl Ulaşabilirim? İşte İsteklerinizi İletmenin Yolu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl ulaşabilirim? Talep, mağduriyet ve isteklerimi nasıl iletebilirim? İşte o yollar.

Son Dakika 17 Nisan 2022 13:17 6
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Nasıl Ulaşabilirim? İşte İsteklerinizi İletmenin Yolu

İş arayan, yardıma ihtiyacı olan, talep ve istekleri olan vatandaşların ilk aklına gelen şey Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmak oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşarak taleplerini, isteklerini ve dileklerini iletmek isteyen, mağduriyetlerini dile getirmek isteyen vatandaşlar, bunu nasıl yapacaklarını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda bu konu ile ilgili detaylı bilgiye yer verdik.


Teknolojinin oldukça geliştiği çağımızda devlet kurumları da bu gelişime ayak uyduruyor. Bu kapsamda farklı mecralarda birçok platform açılıyor ve bu platformlar aracılığıyla vatandaşlardan gelen talepler , istekler ve diğer konular dinleniyor, bilgiler alınıyor, toplanıyor ve buna göre bir değerlendirme yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmak için ise 3 yol var. Bu yollardan biri telefon, diğeri mektup ile e postalar ve son yol da CİMER olarak karşımıza çıkıyor. Bu yollar arasında en iyisi , en hızlı karşılık alabileceğiniz platform CİMER olarak karşımıza çıkıyor.


TELEFONLA NASIL ULAŞABİLİRİM?

Cumhurbaşkanlığı'na telefon üzerinden ulaşmak isteyen vatandaşlar 0312 525 5555 numarasını arayabilirler. Söz konusu numara, Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanlığı'na aittir. Aradığınızda karşınıza santral çıkacaktır. Burada, mağduriyetinizi, talebinizi söyleyerek sizi ilgili birime bağlamalarını sağlayabilirsiniz. Bu numara üzerinden dilek ve şikayetler , istekler bildirilebiliyor. Bir diğer numara ise 0312 525 5831 numarasıdır. Bu numara üzerinden de taleplerinizi iletebilirsiniz. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'te yaptığı görüşmeler sırasında vatandaşlara 0532 218 4777 numarasından Binali Yıldırım'a ulaşılabileceği, daha sonra ise CNN Türk ekranlarına bağlanarak 0533 748 3254 numarasını paylaşarak problemlerin kendisine iletilebileceğini söyledi. Söz konusu açıklama şaşkınlıkla karşılanmış , özellikle danışmanları bunu beklemediklerini ifade etmişti. Bu cep telefon numarası 2004 yılında açıklanmıştı.


Bu numaraların yanı sıra aşağıdaki numaralardan da Cumhurbaşkanlığına ulaşabilir, dilek , istek ve taleplerinizi Cumhurbaşkanlığı'na iletebilirsiniz


  • Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri iletişim numarası: 0312 470 1200
  • Devlet Denetleme Kurulu iletişim numarası: 0312 470 2500
  • Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı iletişim numarası: 0312 470 2068


İKİNCİ YOL POSTA İLE BAŞVURU

Cumhurbaşkanlığına ulaşmanın bir diğer yolu posta yolu ile başvurudur. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe-Ankara adresine posta yolu ile başvurunuzu yapabilir, yazacağınız mektup ile taleplerinizi Cumhurbaşkanlığına iletebilirsiniz.


CİMER

CİMER, yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla 2015 yılında kurulan bir web servisidir. Bu portalle Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve 3071 sayılı Dilekçe hakkı kanunu kapsamındaki haklarını kullanabilmektedir.



Son dönemlerde en çok kullanılan, taleplere en hızlı geri dönüşlerin yapıldığı platform ise CİMER olarak karşımıza çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne internet üzerinden başvuru yaparak her konudaki sorun, talep, istek ve görüşlerinizi Cumhurbaşkanlığına iletebilirsiniz. Bilgisayarlardan , akıllı telefonlardan ve tabletler üzerinden yapılabilen başvuru için www.cimer.gov.tr adresine gitmeniz gerekmektedir. Bu adrese gittikten sonra ana sayfa karşınıza çıkacak. Burada BAŞVURU YAP butonuna tıklayacaksınız. Daha sonra buradaki başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formunu doldurduktan sonra onay kodunu girip onaylayacaksınız. 3 adımlı form karşınıza çıkacak. Burada ilk adımda kimlik bilgileriniz ile iletişim bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra ikinci adımda talebinizi yazacaksınız. En fazla 1500 karakterden oluşan talebin yazılmasının ardından son adıma geçeceksiniz.


Son adımda başvuruyu tamamla butonuna tıklayarak başvurunuzu tamamlayabileceksiniz.


Başvurunuzu yaptıktan sonra başvuru numaranızla CİMER sayfasından başvuru durumunuzu öğrenebilir, başvurunuzun ne aşamada olduğunu takip edebilirsiniz.


Bunların yanı sıra Faks yolu ile de Cumhurbaşkanlığı'na ulaşabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı resmi internet adresi üzerinden yayımlanan açıklamaya baktığımızda faks numarasının Faks : 0 (312) 525 58 31 olduğu görüldü. Hazırladığınız başvuru evrakını bu numaraya faks göndererek iletebilirsiniz. Yaptığınız başvuru sırasında iletişim bilgilerinizi ve kimlik bilgilerinizi eksiksiz doğru şekilde girmeniz gerekmektedir.


Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Keçiören ankara.aşğı.kuşcağız.cadesi.ataparktan.gelenyola.bi.üstgeçit.istiyoruz.arabalar.tırafik.ışığında.dumuyorlar.çok.hizli.geliyolar.lütvenbi.üsütgeçit yapın
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Depremzedeyim kontenyira ihtiyacım var çok acil evim harap dışarda kalıyorum çocuğum var imkanım yok ilgilenirseniz sevinirim
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Erzurum mesaj atıyorum dulum bir oglum yetim esim birakip giti kucuk bir ev esya madı manevi yardım istiyorum istiyorum dulum ailemin yanında kalıyorum yardım eli atın ihtiyacım var sıkıntım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
tayipbey ben kurmay başkan işadamı selçukbey.beni ara acil.telefonumu biliyorsun.şanlıurfa emniyete ulaşmam gerekiyor. önemli bir durum vardır.şanlıurfa emniyetini araa bir müdür emrimde olsun.hemen yap.bugün yapmalısın.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bize kimse geri dönmüyor ki kime anlatalım halimizi