Cumhurbaşkanı İmzaladı: Memur Alımında Değişiklik Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı İmzaladı: Memur Alımında Değişiklik Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan düzenlemede , bir kuruma memur alımında ciddi değişiklik yapıldığı görüldü.

Resmi Gazete Haberleri 23 Tem 2022 00:26 7
Cumhurbaşkanı İmzaladı: Memur Alımında Değişiklik Belli Oldu

Memur alımında değişiklik: Artık 10 katı mülakata çağrılacak.

23 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan karara baktığımızda sözleşmeli personel çalıştırmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapıldığı görüldü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan duyuruda "Ekli sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapılmasına dair esasloarın yürürlüğe konulmasına , 657 sayılı Devlet memurları kanununun 4 üncü maddesinin b fıkrası gereğince karar verilmiştir" dendi.

Söz konusu karar metni ise şu şekilde:

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK  YAPILMASINA DAİR ESASLAR

Madde 1 6 /6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararu ile yürürlüğe konulan sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların ek 2 nci maddesine yirmi yedinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Devlet arşivleri başkanlığına tahsis edilmiş ve bu esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak mühehdis, tekniker, teknisyen, diğer teknik hizmet personeli ile koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonlarında istihdam edilecek sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın KPSS B grubu puan sırasına konulmak kaydıyla yapılacak her bir pozisyon sayısının on katına kadar çağrılacak adaylar arasından anılan başkanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılabilir"

ESKİDEN KAÇ KİŞİ ÇAĞRILIYORDU?

Daha önceden alım yapılacak sayının 4 katı kadar aday çağrılıyordu. Yapılan değişiklik ile artık daha fazla kişi mülakata çağrılacak.

Sizce iyi mi oldu kötü mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mülakat kalksın.Kimin adı çıkarsa direk işe başlasın.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Emeklilik yaşı 58 ise girme yaşı 35 devlet böyle yapınca özel sektör de aynisini yapıyor kpss nedir zorlaştırmaya gerek yok hayatı bu kadar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adam gecen bekcilikte gözümüzün önünde 3 kişi ayırdılar hakkımı helal etmiyorum umarım tez atılırlar mesleklerden.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mülakatı tamamen kaldırmak daha mantıklı. Akbabalar yer bırakmıyor. Ben çok kaybettim dayım olmadığı için. Hepsine hakkımı helal etmiyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zaten isimleri beli mülakat demeyin ona