Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Müjdesi Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Müjdesi Belli Oldu

Seçim sürecine girilmesi ile birlikte müjdeler art arda gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Şenol Babuşçu, Erdoğan'ın sonraki müjdesini açıkladı.

Emlak 16 Ekim 2022 11:14 4
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Müjdesi Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atacağı sonraki adım belli oldu.

Geçen hafta yapılan kabine toplantısından sonra esnaflara müjdeli haber geldi. Gelen müjdeli haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıllık yüzde 7.5 faizle 100 milyar lira kredi kampanyasını duyurdu. Esnaflara verilecek ucuz kredide vade sayısının 60 ve kredi miktarının da 350 bin liradan 500 bin liraya çıkarıldığını söyledi. 

Bu açıklama esnaflarda bir rahatlama yaptı. Ancak Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu'dan bu konuya ilişkin bir açıklama geldi. Babuşçu açıklamasında kredi kampanyasının seçim yatırımları olduğunu ve bu kredi kampanyalarının 5-6 ay sonra enflasyonu daha da arttıracağını söyledi. Prof. Dr. Babuşçu yaptığı açıklamada, “Seçim yatırımları başladı. Yılbaşından sonra kredi bolluğu yaratılacak demiştim. Biraz erken başladı. Kredi bolluğu yaratılıp bunu oya dönüştürmeye yarayacak bir strateji” ifadelerini kullandı.

BUNDAN SONRAKİ ADIM BELLİ OLDU

Esnafa kredi müjdesinden sonra gelecek yeni kampanyayı duyuran Babuşçu, “Peşinden düşük faizli KGF kredisi, sonra düşük faizli konut kredisi gelecek. Bu 5-6 ay sonra enflasyonun yükselmesine neden olacak” ifadelerini kullandı ve konut kredisinde yeni kampanyanın yolda olduğunu söyledi.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Gazete Durum'a yaptığı açıklamada söz konusu kampanyanın esnafları mutlu ve memnun edeceğini söyledi. Yılbaşından sonra kredi bolluğu yaşanacağını , bunun şimdi biraz erken başladığını söyleyen Babuşçu, "Kredi bolluğu yaratılıp bunu oya dönüştürmeye yarayacak bir strateji. Esnaf zaten sıkıntıda. Kampanyanın esnafın sıkıntısını bir miktar hafifletecek bir etkisi olacak. Kampanya en geç 1 Kasım'da başlatırlar. Bu kampanya, kredi musluklarının açılmasının ilk adımı. Peşinden düşük faizli KGF kredisi, sonra da düşük faizli konut kredisi gelecek. Bu 5-6 ay sonra enflasyona yansıyarak, enflasyonun yükselmesine neden olacak.” dedi.

ERDOĞAN'IN SONRA ATACAĞI ADIM: ÖNCE KONUT, SONRA TAŞIT VE İHTİYAÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafa kredi paketinden sonra konut kredisinde indirim için müjde vereceğini, daha sonra da ihtiyaç ve taşıt kredisinde faizlerin düşeceği bildirildi. Faizler düşünce, başvurular başlayınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
20 yıldır nerdesin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
finans 7. her görüşü haber yaparak tarafsız bir politika güttüğün için teşekkürler 🙏
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
baktım ev fiyatları düşüyor ama kiralar hala yüksek. bu yeni eve tasinacaklar için kiralar dusurulse olmazmi. ev sahipleri evden çıkarmak için türlü bahane uyduruyor. mahkemelik oldu herkes
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
zamlar geliyor o zaman