Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Öğretmen Alım Sayısı Hakkında Açıklama Yapmaması Ne Anlama Geliyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Öğretmen Alım Sayısı Hakkında Açıklama Yapmaması Ne Anlama Geliyor?

Türkiye genelinde yüz binlerce öğretmen adayı atama ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor.

Kamu 8 Nisan 2022 15:45 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Öğretmen Alım Sayısı Hakkında Açıklama Yapmaması Ne Anlama Geliyor?

Türkiye genelinde yüz binlerce öğretmen adayı atama ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Öğretmen atamasının yapılacağını duyurmuştu fakat öğretmen alım sayısına dair bir bilgi vermemişti. Duyurunun üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen henüz bir açıklama gelmedi. Öğretmen alım sayısının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün geceki iftarda açıklanabileceği iddia edilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklamadı.


Öğretmen ataması ile ilgili yeni bir duyurunun yapılmasını bekleyen adaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün katıldığı iftar programında alım sayısı hakkında açıklama yapmasını beklerken maalesef bir açıklama gelmedi.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen alımı yapılmayacağı yönündeki iddialar üzerine, 2022 yılında öğretmen alımı yapılacağını belirtmişti.


Ancak Bakan Mahmut Özer'in bu açıklaması sonrasında bir çok haber sitesi, hiçbir gerçekliği olmayan, spekülasyondan öteye gitmeyen açıklamalarda bulundular. Kimi internet sitesi 20 bin alım olacağını söylerken kimisi ise 30 bin alım olacağını söyledi ancak bu haberlerin gerçeklikle alakası yoktur.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer daha önce bir TV kanalına yaptığı açıklamada, “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız” demişti. Mahmut Özer'in kaç öğretmen alımı olacağı yönündeki soruya yanıt vermekten kaçınmasına rağmen, spekülatif haberlerin yapılması öğretmen adaylarını umutlandırarak hayal kırıklığına uğratmaktan başka bir şey değildir.


Öğretmen alım sayısının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün geceki iftarda açıklanabileceği iddia edilmişti. Ancak Erdoğan'ın dahi öğretmen alım sayısı konusunda bir açıklama yapmaması, kaç öğretmen alımı olacağı yönündeki çalışmaların henüz netlik kazanmadığını göstermektedir.


Bu haber finans7özel haberidir. Aktif link verilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılır.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç