Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayrı Bir Değer Verdiği Bakan
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayrı Bir Değer Verdiği Bakan

Birçok kez değişen kabineye son gelen isimlerden biri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdirini aldı.

Siyaset 24 Mayıs 2022 20:12 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayrı Bir Değer Verdiği Bakan

Erdoğan Çalışma Bakanı'na ayrı bir önem veriyor.

4 yıl önce yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra kabinede birçok değişiklik oldu. Birçok isim görevden affını talep etti ve yerlerine yeni isimlerin ataması yapıldı. Berat Albayrak, Lütfi Elvan, Abdulhamit Gül, Ruhsar Pekcan, Ziya Selçuk, Mehmet Cahit Turhan, Zehra Zümrüt Selçuk gibi isimler değişen isimler oldu. 

Yapılan değişikliklerden biri ile kabinede bir bakanlık ikiye bölündü ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölünerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeniden kuruldu. 

ERDOĞAN'IN ÖNEM VERDİĞİ BAKAN

Kurulan Çalışma Bakanlığı'nın başına da Vedat Bilgin getirildi. Göreve geldikten sonra çalışmalarını tititzlikle yürütmeye çalışan Bakan, emeklilere maaş zammı konusunda açıklamasını yapmadı. 1 Mayıs günü açıklanacak emekli zammı hala açıklanmadı ve açıklama Haziran sonuna atıldı.

ERDOĞAN DESTEKLEMİŞTİ

Asgari ücret konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili birçok ismin asgari ücrete ek zam gelecek açıklamasına yaasına karşın, bir çalışma yok sene ortasında gerekirse sene ortasında yeniden bakılır diyen Vedat Bilgin'i bu görüşü konusunda desteklemişti. 

VEDAT BİLGİN'E TAKILDI

Önceki gün uzaya gönderilecek Türk vatandaşında aranan şartları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 45 yaşından küçük olma şartına geldiğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e takıldı ve "Vedat Hoca senin durum uzaya gitmeye uymuyor" dedi. Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu takılmasına tebessümle karşılık verdi.

Kabinede tüm isimler 45 yaş üzeri iken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece Vedat Bilgin'e yönelik bu esprili tavrı dikkatleri çekti. İşte o anlar:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç