Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Vatandaşın Canını Sıkan 3 Konu İçin Talimat: HEMEN ÇÖZÜN
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Vatandaşın Canını Sıkan 3 Konu İçin Talimat: HEMEN ÇÖZÜN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların canını sıkan 3 konuda talimat verdi ve sorunların hemen çözülmesini istedi.

Tarım 11 Ağu 2022 09:42 4
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Vatandaşın Canını Sıkan 3 Konu İçin Talimat: HEMEN ÇÖZÜN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gıda fiyatlarından sonra bir talimat daha.

Geçen gün yapılan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında gıda fiyatları gündeme geldi. Tarım Kredi Kooperatiflerinde ürünlerin normal marketlerden daha pahalıya satıldığının bilgisi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ifyatların inmesi konusunda talimat verdi.

Bu talimat sonrası ilk olarak dana etine yüzde 25'lik bir indirim geleceği açıklanırken yumurta, şeker, ayçiçek yağı ve diğer temel ihtiyaç ürünlerine de indirim geleceği öğrenildi.

YAZ ORTASINDAYIZ AMA DOMATES 13 LİRA

Vatandaşların gıdada sebze meyvede de ciddi şikayetleri var. Manavların yaz ayları gelince ucuzlaması bekleniyordu. Ancak yaz aylarının ortalarındayız ve domates hala 10 liranın altına düşmedi. Biber, patlıcan ve diğer ürünler de dahil olmak üzere pahalılık marketlerde devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda talimat verdiği ve vatandaşların ucuza meyve sebze yemesi için çalışmaların başladığı öğrenildi. 

3 SORUN İÇİN TALİMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarına 3 sorunun çözüme kavuşturulması için talimat verdiği öğrenildi. Bunlardan üçüncüsü ise elektrik sorunu. Güneydoğu Bölgesi'nde özellikle Şanlıurfa başta olmak üzere son dönemlerde sık sık yaşanan elektrik kesintileri için çalışma yapılacak. Bunun personelden kaynaklanabildiği ihtimali açıklanırken elektrik kesintilerinin tarımı aksattığı ve hasadı etkilediği açıklandı.

Toplantının ortasında sorunun dile getirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı, o esnada toplantıda olmayan Enerji Bakanı Dönmez'i çağırdı ve "O bölgede kayıp kaçak yüzde 40, tahsilat oranı ise yüzde 5 civarında. Elektrik borçları ödenmediği için şirket sıkıntıya giriyor ve kesintiler oluyor" diyerek sorunun çözülmesi talimatını verdi. 

Sizce başka çözülmesi gereken hangi sorunlar var? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Doğu'da millet yeme içmeden kısıp faturalara hassasiyet gösteriyor asalak diyen arkadaş aynadan kendini öyle gördüğün için o kelimeyi kullanmış olabileceğini düşünüyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kira kira kira
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ziyaretçiye cevaptır senin gibi düşünen almaklarin bu ülkede yeri yok doğululara kurban ol sen gel karşılaştıralım bakalım elektrik faturalarını cesaretin varsa
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vemesinler doğuya elektrik zaten ödemiyorlar bide sırtımızda o asalakları besliyoruz elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedeli kullandığımız elektrik kadar bunasıl iş körlerle sağarlarmı bakıyor bu işlere