Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Müjdeler bekleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Müjdeler bekleniyor

Son dakika haberi geldi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hak İşl Genel Kurulu'nda açıklama yapıyor.

Haberler 11 Mayıs 2023 13:34 18
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Müjdeler bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hak İş Genel Kurulu'nda konuşuyor. Müjdeler bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"Biz fgöreve geldiğimizde asgari ücret 184 TL'ydi dolar olarak 126 dolardı. Bugün asgari ücret 8 bin 500 lira oldu. 450 dolar oldu. Başka bir örnek: 2002'de benzin 1,5 liraydı. Asgari ücret ile 110 litre benzin alınabiliyordu. Petrol varil fiyatı 25 dolardan 77 dolara çıkarken bugün asgari ücretle 410 litre benzin alınabiliyor.

"Son dönemde Amerika'da batan bankalar tabloyu gösteriyor. Amerika'nın hali ortada. Bunu da muhalefetin baskılarına, mandacı ekonomistlerin sinsice yönlendirmelerine rağmen başardır. Ülkemizin kendi çıkarlarını ve insan hayatını önceleyen politikalardan, 85 milyonla birlikte işçi emekçi kardeşlerimiz de faydalanmıştır. Asrın felaketi olarak nitelendirilen hükümetimiz herkesin hakkını korudu. Depremin ülkemiz ekonomisine maliyeti 100 milyar doları aşmaktadır. Normalde ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir ülke böyle bir felaketin altından kalkamaz. Biz 90'ıncı günde enkazı kaldırdık ve çadır konteyner kurulumu yaptık. 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlattık. 50 bininin temelini attık.

Çalışmalar devam ederken EYT'lilerin talebini karşıladık. En düşük emekli maaşı 7500 TL oldu. İkramiye 2 bin TL oldu. Yeni meclisin açılması ile 7500 TL'nin üzerinde maaş alan emeklileri sevindireceğiz. Karadeniz gazımızı ülkemize getirerek bu ayı tamamen ücretsiz, 1 yıl da 25 metereküpü ücretsiz olmak üzere müjde verdik.

Son müjde kamu işçilerine geldi. 700 bin işçinin en düşük ücretini yükselttik. Hem üzerine yüzde 45 artış yaptık. Böylece en düşük kamu işçisi ücretinin yaklaşık 12 bin liradan 21 bin liranın üzerine çıkardık.

Memurların maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaşları Ocak ve Temmuz'da düzenleniyor. Biliyorsunuz memurlara enflasyon farkına ilave refah payını biz getirdik. Daha önce böyle bir uyguılama yoktu. Sene başında yüzde 13.5 refah payı ekleyerek yüzde 30 zam yapmıştık. Böylece 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla 12 bin liraya çıkarmıştık. Şimdi Temmuz'da bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. En düşük maaşı 15 bin liraya çıkarak üzerine enflasyon ve refah payı olarak bir düzenleme yapacağız. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. 

Yorumlar (18)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Ücretli öğretmenler unutuldu....
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Ücretli öğretmenler unutuldu.....
Ziyaretçi 10 Ay Önce
typ ye de mujde beklıyoruz işimizin sureklı olmasını istıyoruz lutfen bızımde sesımızı duyun artık sayın cumhur başkanım
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Typ de kadro yada süreklilik olsun Haziran'da işimize son verilecek
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Typ ye de müjde gelsin