Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri İle İftar Programından Önemli Açıklamalar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri İle İftar Programından Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri ile İftar Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Haberler 7 Nisan 2022 21:50 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri İle İftar Programından Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri ile İftar Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdük. Türk eğitim tarihinde ilk kez öğretmenlik statüsünü güçlendirme yanında öğretmenlerimize önemli avantajlar getiren bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iftarda bir araya geldi. Eğitim camiasıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan, Ramazan ayının son 2 yıldır pandemi gölgesinde geçtiğini belirterek, "Yarın bir haftayı yakalıyoruz. Çok çok ihtişam dolu bir Ramazan ayıyla iç içeyiz. Hep birlikte milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura vesile olmasını diliyorum. Son iki yıldır korona virüs sebebiyle Ramazanlarımız buruk geçti. Aralarında değerli öğretmenlerimizin de olduğu birçok kardeşimizi hakka uğurladık. Zorlu bir dönemi geride bıraktık. Salgın sürecinde toplumumuzun tüm kesimleri gibi öğretmen ve öğrencilerimiz de alışık olmadıkları günler yaşadılar. Gerek yüz yüze gerek çevrimiçi olarak eğitim faaliyetlerini aksatmadan devam ettirdik. Mili Eğitim Bakanımıza, MEB mensuplarımıza şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum. 2021-2022 eğitim öğretim yılının 4'te üçünü okullarımızı açık tutma başarısı göstererek tamamlamış bulunuyoruz. Son eğitim öğretim gününe kadar okullarımızın kapısını açık tutmayı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.


Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti;


"Öğretmenlerimizi maarif davamızın sancaktarları, eğitim öğretimimizin kilit taşları olarak görüyoruz. Öğretmenlerimiz aynı zamanda millet olarak geleceğimizi emanet etiğimiz eli öpülesi insanlardır. Öğretmenlerimizin mesleklerini huzuru kalp ile yapabilmeleri için 20 yıldır yoğun çaba harcıyoruz."


Eğitim imkanlarının geçmişle mukayese edilemeyecek standartlara kavuşturulduğunu ifade den Erdoğan, "Öğrenmeyi zorlaştıran kalabalık sınıflara son verdik. Öğretmenlerimizin yüzde 75'i bizim dönemimizde atandı. Bu atamalar ve derslikler sayısında, Türkiye öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalamasını yakaladı. Öğrenci sayısı en çok artan ülke olmamıza rağmen bu başarıyı elde ettik" dedi.


Okulların birçok alanda iyileştirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Okullarımız birbiri ile yarışıyorlar, bunlara aynen devam edeceğiz. İstiyoruz ki bu tür salonlardan her branşta çok güçlü sportmen öğrenciler yetiştirelim. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi'yle 16 bin 361 yeni kütüphane inşa ettik. Derslerin daha verimli işlenebilmesini temin etmek için etkileşimli tahtalar kurduk. Yeni atamaların ve artan derslik sayısının yanı sıra öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarında gözle görülür ilerleme kaydettik" diye konuştu.


Türkiye'nin öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke olduğunu belirten Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun önemine değinerek, "Öğretmenlik mesleği gibi mukaddes bir vazifede kariyer hedefi ve basamaklarının olmaması önemli bir eksikti. Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdük. Türk eğitim tarihinde ilk kez öğretmenlik statüsünü güçlendirme yanında öğretmenlerimize önemli avantajlar getiren bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.



Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:


"-Bizleri içinde bin aydan daha hayırlı kadir gecesini barındıran bu mübarek günlere kavuşturduğu içi rabbime hamdediyorum.


-Yarın bir haftayı yakılıyoruz. Elhamdülillah, çok çok ihtişam dolu bir ramazan ayıyla iç içeyiz. Hep birlikte İslam dünyası, tüm insanlık için barışa, huzura vesile olması için rabbimden niyaz ediyorum.


-Son iki yıl Koronavirüs nedeniyle ramazan aylarını biraz buruk geçirdik. Zorlu bir dönemi önemli ölçüde geride bıraktık. Salgın sürecinde toplumuzun tüm kesimleri gibi Öğretmen ve öğrencilerimiz de hiç alışık olmadıkları günler yaşadılar. Sizlerin de olağanüstü çabalarıyla Eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmadan devam ettirdik.


-Başta Milli Eğitim Bakanımıza, Milli Eğitim camiamızın diğer mensuplarına, siz saygıdeğer hocalarımıza şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum.


-2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı'nın dörtte üçünü okullarımızı açık tutma başarısını göstererek tamamlamış bulunuyoruz. Okullarımızın kapısını açık tutmayı sürdüreceğiz.


-Son 20 yılda öğretmenlerimizin mesleklerini huzuru kalp ile yapabilmeleri için yoğun çaba harcıyoruz. En çok öğretmen ataması bizim dönemimizde gerçekleşmiştir. Öğretmenlerimizi eğitim-öğretim sistemimizin kilit taşları olarak görüyoruz. Öğretmenlerimiz eli öpülesi insanlardır.


-Biz bodrum katlarında şu andaki sınıflarınız gibi 50-60 metrekarelik yerlerde beden eğitimi dersi yapardık. Ama şimdi okullarımız birbirleriyle yarışıyor. Spor salonları inşa ediliyor ve aynen bunlara devam edeceğiz. İstiyoruz ki bu tür salonlardan her branşta çok güçlü, sportmen öğrenciler yetiştirelim. Kütüphanesi okul kalmayacak sloganıyla iki ayda 16 bin 361 yeni kütüphane inşa ettik.


-Türkiye Avrupa'da son 20 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren, zorunlu ders saatini en düşük tutan ülkedir. OECD'nin verilerine göre en az stres yaşayan öğretmenler de bizim öğretmenlerimizdir.


-Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdük. Böylece Türk eğitim tarihinde ilk kez öğretmenlerimizi müstakil bir meslek kanununa kavuşturduk. Öğretmenlerimize önemli avantajlar da getiren bu düzenlemenin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.


-Sosyal medya mecralarının da yaygınlaşmasıyla evlatlarımızı yabancı kültürlerin etkisine daha fazla girdiğini görüyoruz. Özellikle aile ortamında başlayarak küçük yaştan itibaren çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizi aşılamanın mücadelesini vermeliyiz.


-Öğretmenlerimize de anne baba seviyesinde saygı gösterilmesini hep birlikte sağlamalıyız. Zira ülke olarak ancak siz değerli öğretmenlerimizin desteği sayesinde yanlışlarımızı ilga, doğrularımızı ihya edebiliriz."


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç