Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KHK'lıların İadesi Hakkında Açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KHK'lıların İadesi Hakkında Açıklama

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan KHK'lıların iadesi ile ilgili son dakika açıklaması ve Kılıçdaroğlu'na cevap.

Son Dakika 9 Eylül 2022 12:04 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KHK'lıların İadesi Hakkında Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KHK'lıların iadesi hakkında açıklama.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında , CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun KHK'lıları iade edeceğiz sözlerine değindi ve dikkat çeken ifadeler kullandı. Balkan turunda, uçakta basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merak edilen soruları yanıtladı ve KHK'lılar ile ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Yani siz aslında sorunun içinde cevabı verdiniz. “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” diyoruz. Ama bunların şüheda diye bir dertleri var mı, yok. Neymiş; FETÖ’cülerle, KHK’lılarla ilgili “ben bırakacağım” diyor. Sen kimsin, sen neyi bırakıyorsun? Eğer bu ülke bir hukuk devletiyse bu hukuk devletinde bu kararı verecek olan merci bellidir. Neresidir? Yargıdır. Yargı bunun kararını verir. Ama o, bu kararı yargıya bırakmıyor, kendisi bu kararı verecekmiş! Yani bunların bir defa hukuk tanımazlığı da var, kanun tanımazlığı da var. Bay Kemal’e sormak lazım “sen bu yetkiyi nereden alıyorsun?” O masanın etrafında olanlarda da bu konuyla ilgili gariplikler var. Bir defa böyle bir yetki yok. Şimdi zaten bunlara kalsa ne yapacaklar; “Abdullah Öcalan’ı da bir KHK kararıyla bırakacağım” derler. Demirtaş için de derler. Diğerleri için de derler. Öyle bir yetki var mı? Bizim bu kadar şehidimiz var. O şehitlerimizin anacıkları ve bu milletin evlatları bu işe nasıl bakar! Asla böyle bir şeye prim vermek mümkün değil. Bu kadar şehidimiz olacak, bütün bu şehitlerimizin faillerine siz tahliye kararı vereceksiniz veya beraat kararı vereceksiniz! Bizler bu ülkede siyaset yaptığımız sürece kolay değil bu işler."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç