Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası memur ve asgari ücret maaş zammı açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası memur ve asgari ücret maaş zammı açıklaması geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaş zamları hakkında açıklama geldi. İşte kabine sonrası gelen açıklama.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası memur ve asgari ücret maaş zammı açıklaması geldi

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaş zammı açıklaması.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında çalışanlara ve asgari ücretlilere maaş zammı mesajı verdi.

Kabine sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin aydınlık yarınları için hükümet olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dış politikada yoğun bir gündemi geride bıraktık. Cezayir ziyaretimiz oldukça başarılı geçti. Cezayir, Filistin davasının önde gelen savunucuları arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı ile görüşmememizde Gazze’ye güçlü desteğimizi teyit ettik.

Geçen hafta yaptığımız grup toplantımızda seçimlere ilişkin hazırlıklarımızı değerlendirirdik. Bir fetret yaşayan muhalefetin belediyeleri gerçek belediyecilikle buluşturacağız. MGK toplantısında pek çok konuyu ele aldık. Terör kaynağında yok etme stratejimizi başarıyla uyguluyoruz. Bundan 40 sene önce milletimizin başına musallat edilen terör belasından Türkiye’yi tamamen kurtarmakta kararlıyız. Buradan Türkiye’yi terör örgütü eliyle sıkıştırmaya çalışanlara sesleniyorum, Türkiye’nin güneyinde ve Suriye’nin kuzeyinde kesinlikle bir yapılanmaya izin vermeyeceğiz. Kimin kiminle iş tuttuğunu iyi biliyoruz. Bir gece ansızın gelerek bu senaryoları yırtıp atmasını iyi biliriz. Barış ve huzur kuyuları kazıyor, herkesin hizmetine sunuyoruz. Ülkemize kuyu kazanları da kendi hesaplarıyla başbaşa bırakıyoruz.

Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz. Fiyat dalgalanmaları, yerini rasyonel fiyatlara bırakmaya başladı. Makro finansal istikrarı güçlendirecek adımları kararlılıkla atıyoruz. Yeni rekorlarla devam ediyor. Yılın 3. çeyreğinde 5.9 büyüyerek OECD ülkeleri arasında en iyi performansı gösteren ülke olduk. 14. çeyrektir aralıksız büyüyoruz. Kaliteli ve sürdürülebilir büyümeden sapma yoktur.

Yılın ilk 11 ayındaki ihracatımız 214 milyar doları buldu. İşsizlik oranı yüzde 9.2'lere kadar geriledi.

Çalışan emeklilere serzenişte bulunanların sıkıntısını gideriyoruz. Bir defaya mahsus 5'er bin liralarını süratle yatıracağız. Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili yasal süreç tamamlandı. Üniversitelilere verdiğimiz ücretsiz internet ve indirimli telefonu başlattık.

Doğalgaz desteği devam ediyor. Yıllık 900 ile 2500 lira arasında olan 8 aylık ödeme miktarını 1500 ila 3500 liraya yükselttik. SYDV'lere her ay aktardığımız kaynak tutarı 450 milyon liradan 850 milyon liraya çıktı.

MAAŞ ZAMLARI

Yılbaşında çalışanların maaşında kayıpları telafi edecek bir artış yapılacak. Asgari ücrtet tespit komisyonu toplantılarına 11 Aralık'ta başlanıyor. İstihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefi ile bu süreç yönetilecek"

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç