Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Kur ve Enflasyon Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Kur ve Enflasyon Açıklaması

Kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , kabinede alınan kararları kamuoyuna açıkladı.

Ekonomi 12 Nisan 2022 19:33 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Kur ve Enflasyon Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti ve açıklamalarda bulunmaya başladı.


Kabine toplantısı sonrası kürsüye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:


"Türkiye'nin bu zorlu dönemi aşarak bir an önce hedeflerini aşmak için potansiyelimizi harekete geçireceğiz. Ukrayna-Rusya savaşı ile devam eden küresel krizi fırsata dönüştürecek adımları da atıyoruz.


Karşımızda zorlu bir tablo var. Mesele her kesimi gözeten , kazanımı korumaya, kayıpları telafi etmeye yönelik bir anlayışla yaklaşıyoruz. Hem içerde hem dışarda ürün arzının yeniden dengeye oturacağını, fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz. Bu düzelme yaşanana kadar her türlü desteği sağlayacağız. Gelir artışı için tedbirlerin yanı sıra tamahkarları dizginleyecek düzenlemeler yapacağız. Daha sıkı mücadele ederek bu dönemi de geride bırakacağız. 2023 hedeflerine ulaşacağız.


Temel önceliğimiz üretim gücünü desteklemek olmuştur. Türkiye üretimini 1 trilyon doların üzerinde arttırmayı başarmıştır. 18 milyon insana istihdam sağladık. Milli gelirimize 520 milyar dolardan fazla katkı sunduk.


Hedefimiz 2053'e geldiğimizde bölünmüş yol ağını 38 bine , otoyol ağını ise 8 bin kilometreye çıkarmaktır. Kanal İstanbul projesi kritik ehemmiyete sahip.


Türkiye hızla büyüyen ekonomisini ve turizmini destekleyen 56 havalimanına sahip. Bu sayı 61'e yükselecek. Rize Artvin havalimanının açılışı bayramdan sonra yapılacak. Halen yıllık 210 milyon olan havayolu yolcusu 2053 yılında 344 milyona çıkacak.


Açıklanan işsizlik rakamları , işsizliğin sürekli olarak düştüğünü gösteriyor. şimdi istihdam ile ilgili yeni bir projeyi hayata geçirmeye başladık. İşbaşı eğitim kapsamında yeni personel alımı yapacak firmaların her işçinin 3 ya da 6 ay süre ile tüm SGK primlerini Bakanlık karşılayacak. İşe giren her bireye 1-2 yıl istihdam garantisi olacak. İşverenlerimizi işbaşı eğitim programlarından istifadeye çağırıyorum.


Tarım amaçlı kullanılmak üzere bedelinin yarısına 10 yıl kiralama süre getirilen hazine taşınmazlarında başvuru süresi kalkıyor. 2020'den bu yana 3 yıl süre ile başka şart aranmadan bu araziyi kiralama imkanı veriyoruz. Süresi biten yeniden kiralayabilecek. 10 yılı dolduran da satın alabilecek.


Enerjide kurulu güç bakımından Avrupa'da 6'ıncı dünyada 13 üncü olduk. Enerjiye son zamanlarda 93 milyar dolar yatırım yaptık. Önümüzdeki yıl doğalgazı kullanıma sunacağız. Geçtiğimiz hafta yavuz sondaj gemimizi gerekli ekipmanları kuyulara yerleştirmek üzere yolladık. Yeni aldığımız sondaj gemimizin de filoya katılması ile çalışmalar hızlanacak.


Şimdiye kadar sıkıntıları nasıl yola koyduysak şimdiki sıkıntıları da biz çözeceğiz. Terör örgütlerini nasıl ezdiysek ekonomiyi de biz düzelteceğiz. Kuru nasıl kontrol altına aldıysak enflasyonun da üstesinden geleceğiz. "


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç