Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad ile Görüşmeye Yeşil Işık
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad ile Görüşmeye Yeşil Işık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad ile görüşmeye yeşil ışık geldi. Erdoğan siyasette kırgınlık olmayacağını söyledi.

Siyaset 17 Kasım 2022 17:29 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad ile Görüşmeye Yeşil Işık

Son dakika: Erdoğan'da n Esad ile görüşmeye yeşil ışık.

G20'de basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine Suriye ile ilgil gelen soruya cevap verdi. Erdoğan açıklamasında "Türkiye Körfez ülkeleriyle ilişkileri normalleştirdi. Mısır’la da çözüm noktasında diplomasi çalışmaları var. Siz ‘Vakti, saati geldiğinde Esad’la da görüşebiliriz’ demiştiniz. Bu açıklamanızın ardından Rusya ‘Böyle bir görüşme olursa, ev sahipliği biz yapabiliriz’ demişti. Bu iki ülke ile ilgili son gelişmeler ne durumda?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde yanıt verdi:

"Siyasette ebedi olarak dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz. Vakti, zamanı geldiği anda oturur, değerlendirir, ona göre de bir yenilemeyi yapabilirsiniz. Şu anda Türkiye olarak bu konularda sıkıntılı olduğumuz ülkelerle ilişkileri yeniden ele alabiliriz. Hele hele Haziran seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz. Ve buna göre de yolumuza inşallah o şekilde devam edebiliriz"

ERDOĞAN'IN İYİ PARTİ'YE ÇAĞRISINA CEVAP GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'ye bir çağrıda bulundu ve 6'lı masadan ayrılmasını özüne dönmesi gerektiğini "Altılı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İyi Parti'nin bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü." ifadeleri ile söyledi. Bu sözlere İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den cevap geldi. Akşener yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Biz Sayın Erdoğan'ın millilik ve yerlilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz. Biz 2017'de yapılan ve bugünkü bu ucube sistemi getiren o referandumda çok net çok açık tavır koyan insanların kurduğu bir partiyiz. Çizgisinde hiç kırıklık olmayan, aynı kararlılıkla savunan bir partiyiz. Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç