Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Borsada Enerji Hisselerini Heyecanlandıran Müjde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Borsada Enerji Hisselerini Heyecanlandıran Müjde

Enerji hisselerini heyecanlandıran son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'dan geldi.

Borsa 28 Ekim 2022 19:27 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Borsada Enerji Hisselerini Heyecanlandıran Müjde

Enerji hisselerini heyecanlandıran açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enerji hisselerini heyecanlandıran açıklama geldi. Karadeniz ve Akdeniz'de sondaj çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, Karadeniz'de 540 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu , yakında yeni müjdelerin de geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara'da düzenlenen Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesi tanıtım töreninde tam 1 saat 45 dakikalık bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada enerjide yeni müjdelerin yolda olduğunu söyledi.

Türkiye'de bir enerji merkezi kurulması teklifini hatırlatan Erdoğan, bu konuda adımların atılacağını söyledi ve "Ülkemizi salgın ve savaşta sarsılan dünyanın yeni üretim ve tedarik merkezi haline getirecek altyapıyı kurduk, büyütüyoruz. Enerji toplam kurulu gücümüzü 31 bin 845 megawattan 101 bin 518 megawata yükselttik. Yerli ve yenilenebilir enerjilerde ülkemizin dışa bağımlılığını azaltıyoruz. Sayın Putin'in açıklamalarını duydunuz, inşallah Rusya'dan doğalgazı TürkAkım olarak Türkiye'den dağıtımını Avrupa'ya yapacağız" dedi.

YENİ MÜJDELER GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında yeni müjdelerin yolda olduğunu söyleyerek, "Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfettik. İnşallah yakında yeni enerjilerin müjdesini paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

ENERJİ HİSSELERİNDE HEYECAN

Borsa bugün kapalıydı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bugün yarım gün açık kalan borsada bu açıklamanın kapanıştan sonra gelmesi borsa yatırımcılarını heyecanlandırdı.

Finans7.com  | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.-

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç